Mesajul lui Victor Ponta după învestirea Guvernului Orban II: „Am votat împotriva acestei mascarade!”

Victor Ponta, preşedintele Pro România, anunţă că el şi colegi de-ai săi au votat împotriva învestirii Guvernului, spunând că votul său este unul împotriva iresponsabilităţii premierului Ludovic Orban şi a ministrului Sănătăţii, Victor Costache. Ponta spune că nu înţelege motivele pentru care PSD a ales să susţină acest Executiv.

14 mart. 2020, 14:43
Mesajul lui Victor Ponta după învestirea Guvernului Orban II: „Am votat împotriva acestei mascarade!”

Vreau să ştiţi că astăzi am votat împotriva acestei mascarade, nu doar eu, şi alţi colegi de la Pro România, pentru că cineva trebuie să le spună direct în faţă că şi-au bătut joc de noi joi seară. Dacă era aşa o criză de ce au fugit? De ce au dezertat?„, a scris Victor Ponta, sâmbătă după-amiază, într-o postare pe Facebook.

Acesta susţine că votul Pro România este expresia „indignării” pe care atitudinea guvernanţilor a creat-o în rândul unora, după ce Florin Cîţu şi-a depus mandatul de premier desemnat şi după ce premierul Ludovic Orban a apărut într-o conferinţă de presă alături de ministrul Sănătăţii pentru a anunţa că se autoizolează, după ce a intrat în contact cu o persoană infectată cu COVID-91.

El susţine, de asemenea, că nu îi înţelege pe parlamentarii PSD care au votat pentru învestirea acestui guvern.

PSD-iştii au spus joi seară că nu votează. Joi nu era criză? Azi pesediştii trec guvernul Orban. Liberalii au spus ieri că nu au vrut să fie votaţi joi de PSD-işti, şi azi îi votează doar PSD-iştii. O bătaie de joc la adresa oamenilor, un strigăt de indignare, pentru nişte oameni iresponsabili. Ludovic Orban (…) a fost cel mai iresponsabil dintre români ieri, atunci când a venit şi a pus în pericol sute de oameni care nu aveau nicio vină. Este cel vinovat de faptul că am irosit sute de teste, de mănuşi şi măşti de care oameni aveau nevoie. Am votat şi vreau să exprim în numele multor oameni această indignare faţă de ministrul Sănătăţii„, a adăugat Ponta.

Citeşte şi Guvernul Orban II a trecut de votul în Parlament. Doar 23 de voturi au fost împotriva sa

El a precizat că nu înţelege atitudinea PSD care a decis să susţină acest guvern, în condiţiile în care „erau 20 de milioane de români mai buni decât Ludovic Orban şi Victor Costache”.

Avem la vârf iresponsabilitatea, neseriozitatea şi bătaia de joc guvernamentală. Nu cu votul meu nu cu sprijinul colegilor mei. Nu-i înţeleg, cum nu i-am înţeles de altfel de multe ori pe colegii mei de la PSD – nu i-am înţeles nici în 2017, când şi-au dat jos guvernul, nu-i înţeleg nici acum, când, prin votul lor, aduc din nou la guvernare un prim ministru pe care ei l-au dat jos prin moţiune de cenzură, un prim ministru care şi-a bătut joc de România şi a dat 25 de ordonanţe de urgenţă neconstituţionale, un prim ministru iresponsabil care ieri a infectat poate sau a pus în pericol mii de oameni şi care a cheltuit mii de teste, de mănuşi, de măşti de tot ce aveau nevoie spiatle oamenii. A votat împotriva unui ministru al Sănătăţii care ne spune că nu trebuie să respectăm procedurile doar noi, ceilalţi, fraierii respectăm proceduri, el nu respectă. Am votat împotriva unei bătăi de joc la adresa noastră într-un moment de criză maximă şi în care aveam nevoie de responsabilitate„, a mai afirmat Ponta.

El a mai spus că România are nevoie de oameni ca Raed Arafat, la Adrian Streinu Cercel sau la Alis Grasu cărora a ţinut să le mulţumească.