Mesajul lui Volodimir Zelenski, în Ajunul Crăciunului pe rit vechi. „Trebuie să încălcăm unele tradiţii pentru a ne proteja tradiţiile” VIDEO

Volodimir Zelenski a declarat, în Ajunul Crăciunului pe rit vechi, că aceasta este o sărbătoare a unităţii familiei, enumerând câteva dintre tradiţiile legate de această sărbătoare.

06 ian. 2023, 22:20
Mesajul lui Volodimir Zelenski, în Ajunul Crăciunului pe rit vechi. „Trebuie să încălcăm unele tradiţii pentru a ne proteja tradiţiile” VIDEO
Mesajul lui Volodimir Zelenski, în Ajunul Crăciunului pe rit vechi. "Trebuie să încălcăm unele tradiţii pentru a ne proteja tradiţiile"

Mesajul lui Volodimir Zelenski, în Ajunul Crăciunului pe rit vechi. Preşedintele Ucrainei Zelenski a transmis, vineri, urări de Crăciun milioanelor de familii de ucraineni care se întâlnesc pentru a sărbători împreună Ajunul Crăciunului (pe rit vechi).

„Trebuie să încălcăm unele tradiţii pentru a ne proteja tradiţiile. Fie ca în fiecare familie să fie armonie, bunăstare în fiecare casă, victorie pe pământul ucrainean şi cu ea, pace şi prosperitate”, a afirmat Volodimir Zelenski.

„Aceasta este o sărbătoare a armoniei şi a unităţii familiei. Şi împreună suntem cu toţii o mare familie ucraineană. Şi indiferent unde am fi acum – acasă, la muncă, în tranşee, pe drum, în Ucraina sau în străinătate – familia noastră este mai unită ca niciodată. În curajul său, în statornicia sa, în respectul reciproc şi ajutor. Unită în credinţa sa într-o unică victorie”, a mai firmat preşedintele Ucrainei.

Citeşte şi: Medvedev, furios după ce ucrainenii au respins armistițiul de Crăciun: Au refuzat mâna milei creștine! Porcii nu înțeleg altceva decât forța brută

Volodimir Zelenski a adăugat că victoria se apropie cu fiecare zi: „Ne protejăm pământul, cultura, tradiţiile, credinţa. Aşa cum au făcut strămoşii noştri cazacii, apărători ai credinţei şi Bisericii lui Hristos. Să luptăm cu cei care au venit pe pământul nostru. (…) Oaspeţii trebuie trataţi cu amabilitate specială şi grijă. Oaspeţii, nu ocupanţii. E interzis să faci curăţenie şi să duci gunoiul din casă într-o zi sfântă, dar noi luptăm împotriva diavolilor şi scoatem gunoiul din casă de peste 300 de zile la rând. E interzis să coşi şi să croşetezi, dar noi ţesem plase de camuflaj şi coasem veste anti-glonţ, învingând răul. Strămoşii noştri nu mergeau la vânătoare în aceste zile, dar noi luptăm pentru a nu deveni prada şi a înfrânge bestia. Dumnezeu vede asta. Lumea vede asta!”.

Citeşte şi: Război în Ucraina, sirenele sună în marile oraşe. Armistiţiul a fost o farsă, bombardamente intense la Herson şi Kramatorsk. Ucrainenii sunt avertizaţi să evite bisericile

„Strămoşii noştri credeau că în noaptea de Crăciun Cerurile se deschid. Şi că dacă în aceste momente te rogi la puterea divină pentru visul tău, cu siguranţă se va împlini. Azi avem cu toţii un vis. Fie ca în fiecare familie să fie armonie, bunăstare în fiecare casă, victorie pe pământul ucrainean şi cu ea – pace şi prosperitate pentru mii de ani. Vă doresc tuturor un Crăciun fericit şi o kutia (mâncare tradiţională de Crăciun în Ucraina – n.r.) delicioasă!”, a încheiat Volodimir Zelenski.