Mesajul Ministrului Muncii pentru angajata plătită cu 700 de lei pe lună: „Sărut mâna! Vă cer scuze, doamnă!”

Ministrul muncii intervine într-o situație de conflict de muncă la fabrica de confecții Tanex din Vălenii de Munte, județul Prahova. Deși au fost la muncă întreaga lună aprilie, angajatele și-au primit salariile considerabil reduse pe luna respectivă.

RomaniaTV.net
25 iun. 2020, 07:55
Mesajul Ministrului Muncii pentru angajata plătită cu 700 de lei pe lună: „Sărut mâna! Vă cer scuze, doamnă!”

„Se confirmă informația apărută în spațiul public cu privire la o angajată a unei societăți de confecții cu sediul în București și punct de lucru în Prahova care nu și-a primit drepturile salariale”, a scris miercuri seara pe Facebook ministrul Muncii Violeta Alexandru, despre cazul prezentat de Libertatea. Ministrul a cerut demisia șefului ITM Prahova, care a acoperit abuzul angajatorului împotriva oamenilor plătiți sub salariul minim pe economie.

„Supra-controlul nu a identificat solicitarea semnată a doamnei de concediu fără plată și totuși societatea a înregistrat în contabilitate ca fiind în concediu. Inițial, la controlul ITM Prahova nu s-a văzut acest aspect”, a mai scris Violeta Alexandru.

Ministrul Muncii a cerut demisia inspectorului șef de la ITM Prahova și i-a zis inspectorului șef de la ITM București că e „atentă” la activitatea instituției.

„Controlul ITM Prahova&ITM București în această speță, despre care s-a vorbit în spațiul public, are minusuri. O scrie clar Inspectorul General de Stat Ucă căruia i-am cerut explicații din primul moment în care a apărut informația. Ar fi fost de dorit să mă sesizeze el și să îmi propună să comunicăm public poziția IM, nu invers”, adaugă Alexandru.

Ministrul Muncii i-a trimis muncitoarei un mesaj în care și-a cerut scuze.

„Sărut mâna! Vă cer scuze, doamnă, în numele ITM și în numele Ministerului Munci.”, sună mesajul Violetei Alexandru.

Citeşte şi: Ludovic Orban: „Există o variantă de a creşte progresiv alocaţiile”