Mesajul primarului din Santorini pentru turiştii români după ce Grecia a interzis intrarea în ţară fără test negativ COVID-19

Antonis Sigalas, primarul din Santorini, susţine faptul că românii pot vizita insula fără nicio problemă, deoarece toate regulile de distanţare socială sunt respectate. În Santorini, de la începutul pandemiei, nu a fost confirmată nicio persoană cu coronavirus, iar insula este pregătită pentru orice tip de problemă, conform Agerpres.

RomaniaTV.net
15 iul. 2020, 06:35
Mesajul primarului din Santorini pentru turiştii români după ce Grecia a interzis intrarea în ţară fără test negativ COVID-19

Primarul a declarat faptul că în anul 2019 insula a fost vizitată de două milioane de turişti, care au petrecut în jur de trei nopţi pe insulă. Acesta susţine că în acest an situaţia va fi diferită, iar turiştii vor sta în jur de 7-8 zile. 

„Anul trecut, au fost în Santorini două milioane de turişti care au stat în jur de trei nopţi pe insulă. Anul acesta, din cauza situaţiei, turiştii călătoresc cu restricţii şi când vor veni pe insulă vor sta 7-8 zile”, a declarat Sigalas, într-o întâlnire cu jurnaliştii români.

Citeşte şi: Turiştii români, întorşi de la graniţa cu Grecia pentru că nu aveau teste. Măsura se aplică de la miezul nopţii

„Anul trecut este considerat unul foarte bun şi au fost 3 milioane de turişti în Santorini, din care o treime au fost croazierele cu turişti care vin în excursii. Dacă excludem croazierele, ne ducem la un număr de două milioane de turişti. Pentru că anul acesta croazierele nu vor mai avea loc, au fost interzise, se va ajunge la 500.000 de turişti, adică la un sfert din ce a fost”, a explicat acesta.

Antonis Sigalas a declarat faptul că Santorini este un oraş sigur, deoarece în acest an nu a fost aglomerat. Acesta îi îndeamnă pe români să viziteze insula

„Este o ocazie unică să vă bucuraţi de o insulă frumoasă în linişte şi în siguranţă, pentru că până acum a fost foarte aglomerat. Insula are istorie, sunt foarte multe situri arheologice, are mare şi soare, are mănăstiri şi castele, dar şi vulcanul. Santorini este foarte specială în această perioadă”, a susţinut Sigalas.

De asemenea, primarul a asigurat că pe insula sunt respectate regulile de distanţare socială, subliniind faptul că insula nu a înregistrat niciun caz de infectare cu coronavirus.

Citeşte şi: Termenul privind obligativitatea prezentării unui test negativ pentru coronavirus la intrarea în Grecia a fost devansat

„Fiecare client este separat cu adevărat de altul. Check-in-ul şi check-out-ul se pot face în cameră. Micul dejun se poate servi fără nicio problemă. Noi ne protejăm vizitatorii, suntem foarte atenţi, este dezinfectant peste tot, folosim masca, menţinem distanţa, deci toate măsurile sunt aplicate aici. Nu ne este frică şi trebuie să înţelegem că din martie şi până azi nu am avut niciun caz de coronavirus aici, în Santorini. Toată lumea a trebuit să înveţe ce trebuie să facă, cum să servească, astfel încât să fie în siguranţă, atât ei, cât şi clienţii. Spitalul din Santorini este foarte bun şi, de asemenea, fiecare hotel are un doctor special pentru asta. Existăm şi un hotel special pentru cazurile de Covid-19 depistate, cu 30-35 de camere”, a arătat oficialul.

Primarul susţine că insula nu se poate închide, însă se aşteaptă o scădere considerabilă. În comparaţie cu alte zone turistice din Grecia, în Santorini, hotelurile au un număr mic de camere, fiind uşor de deschis. De asemenea, acesta susţine că până în luna august 80% dintre hoteluri vor fi deschise. 

„Nu putem închide insula. Ne aşteptăm la o scădere considerabilă. Aici este Volcano View Hotel. Noi a trebuit să începem de la zero. Am pierdut sezonul. Deci, trebuie să luăm în calcul trei lucruri: trebuie să deschidem pentru că Volcano View Hotel are un nume, este un brand. Dacă va fi închis un an, va trebuie să o ia de la capăt, ceea ce va însemna o mare problemă. Acest brand trebuie să continue în vremuri dificile. În al doilea rând, noi avem pierderi oricum. Deci, dacă deschidem, oamenii lucrează – este foarte important, pentru că este o afacere, nu doar o clădire, sunt oameni în interior. Deci, noi nu vrem să pierdem aceşti oameni, trebuie să deschidem ca aceşti oameni să aibă unde munci. Noi trebuie să deschidem pentru că mulţi oameni trebuie să trăiască. În al treilea rând, dacă hotelul va fi închis, va pierde 100%. Dacă va fi deschis, poate pierde 70% sau 40% sau 20% sau nimic şi oricât de puţin este mai bine decât deloc. Creta este diferită de Santorini pentru că noi nu avem hoteluri mari. Noi avem hoteluri mici, de 20-30 de camere, deci este foarte simplu de deschis. Acum avem 50-60% dintre hoteluri deschise, iar până în august 80% dintre hoteluri se vor deschide sigur. În ceea ce priveşte rata de ocupare, estimăm 70%”, a mai spus Sigalas.