Mesajul selecţionerului Mirel Rădoi pentru suporterii „Naţionalei”: „Prin acest meci cu pandemia ne calificăm ca oameni”

Selecţionerul Mirel Rădoi a transmis suporterilor echipei naţionale a României, într-o scrisoare deschisă publicată pe site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal, cu ocazia sărbătorilor pascale, că prin "acest meci" cu pandemia de coronavirus toţi ne calificăm "ca oameni".

RomaniaTV.net
15 apr. 2020, 08:52
Mesajul selecţionerului Mirel Rădoi pentru suporterii „Naţionalei”: „Prin acest meci cu pandemia ne calificăm ca oameni”

„Dragi coechipieri. Da, aşa v-am simţit mereu ca jucător, aşa vă simt şi acum! Am ştiut tot timpul că voi sunteţi acolo, din tribună, coechipierii mei. Nu vă promit că vom câştiga toate partidele pe teren. Dar vă promit că la finalul fiecăreia dintre ele, ne vom putea privi în ochi, ca adevăraţii coechipieri. Eu şi voi, românii mei minunaţi. Şi că în acel moment vom şti, fără cuvinte, că fiecare din noi a făcut totul pentru victorie. Asta vă rog şi acum. Să ne promitem că facem totul, pentru noi şi ai noştri. E mai important decât orice din fotbal. Pentru că acum, prin acest meci cu pandemia ne calificăm ca oameni”, a spus selecţionerul.

„Nu e nevoie să vă văd, prins în fazele de joc, e suficient doar să vă aud şi mă pot baza pe voi, exact ca pe un coleg de echipă incredibil de valoros. Să vă ştiu alături de mine a însemnat şi înseamnă mai mult decât pot spune în cuvinte. Iar ca selecţioner al României, gândul că aşteptăm împreună bucuria fotbalului mă face mândru şi îmi dă speranţă. În această perioadă grea, avem nevoie să ştim că ceilalţi sunt bine, chiar dacă nu îi vedem. Prin grija noastră, chiar şi din depărtare, le facem bine. E o provocare nouă pentru toţi. Dar ştiţi că eu nu mă temeam niciodată de provocări pe teren, ei bine, sunt şi eu convins azi că nu e loc de teamă pentru niciun român. E nevoie doar de răbdare, grijă şi responsabilitate”, a adăugat el.

Mirel Rădoi le-a transmis suporterilor că trebuie să îşi depăşească limitele pentru a trece peste această perioadă, aşa cum au făcut-o jucătorii echipei naţionale de tineret la Campionatul European U21 de anul trecut. „Dacă la EURO U21 am reuşit să vă bucurăm, fiţi convinşi că va veni vremea să o facem şi cu naţionala de seniori. Vara trecută, băieţii noştri şi-au depăşit limitele, iar parametrii lor fizici la turneul final din Italia şi San Marino au fost incredibili. Acum, trebuie să demonstrăm noi, prin echilibrul psihic şi înţelepciunea pe care le avem, că putem să depăşim parametrii fireşti în viaţa de zi cu zi. Că putem să avem grijă de noi şi de familiile noastre. Şi putem! Vă îmbrăţişez, Paşte Fericit!”, a precizat Rădoi.

Echipa naţională de fotbal a României va întâlni, la Reykjavik, selecţionata Islandei, într-o partidă contând pentru semifinalele play-off-ului de calificare la Campionatul European. O victorie în această partidă ar pune România în postura de a juca ulterior, la Sofia sau Budapesta, meciul decisiv pentru calificarea la turneul final, în faţa Bulgariei sau Ungariei.

Citeşte şi: Marius Şumudică: „Au venit pe aici, au îmbolnăvit cadre medicale, şi acum pleacă înapoi să culeagă sparanghel”