Mesajul terifiant trimis de fiul sinucigaș al procurorului din Constanța, care s-a împușcat în cap

Situație incredibilă în România! Fiul procurorului Teodor Niță, din Constanța, fost candidat la șefia DIICOT, s-a sinucis duminică, 20 noiembrie. Fiul celui mai cunoscut magistrat din zona Dobrogei s-a împușcat weekendul trecut. Bărbatul părea că are o viață perfectă, dar a decis să-și pună capăt zilelor. Mai mult, a transmis un mesaj prin care a lăsat de înțeles că urmează să recurgă la un gest extrem.

21 nov. 2022, 16:43
Mesajul terifiant trimis de fiul sinucigaș al procurorului din Constanța, care s-a împușcat în cap

Apelul la 112 a fost făcut chiar de fiul disperat. Tânărul de 31 de ani a fost transportat la spital, intubat și ventilat. În ciuda ajutorului primit de personalul medical, bărbatul a decedat. Eforturile doctorilor au fost în zadar.

În urma evenimentului terifiant, un nou detaliu a ieșit la suprafață. Anchetatorii au obținut ultimul mesaj pe care procurorul l-a primit de fiul său, înainte de a-și pune capăt zilelor.

Mesajul l-a alertat imediat pe procurorul Teodor Niță, pe bună dreptate. Tânărul l-a anunțat pe tatăl său că a reușit să-i ia arma din cutia unde era ținută de obicei. Astfel, tânărul cu tendințe suicidale a luat pistolul din respectiva cutie, din apartamentul tatălui, după care s-a depalsat în propriul imobil, inchiriat, unde a recurs la gestul extrem.

Tânărul a folosit arma pentru a se împușca în cap. Medicii spun că glonțul a intrat și a ieșit din craniu.

 

80% dintre sinucigași sunt bărbați

 

Potrivit unui raport recent realizat de Institutului Național de Medicină Legală (INML) „Mina Minovici” București, peste 80% dintre sinuciderile din România sunt comise de bărbați.

„Nu doar în România, ci la nivel european și mondial rata sinuciderii este mai ridicată în rândul bărbaților. Explicația ar fi că în sine sinuciderea implică un act de autoagresiune, iar prin temperament, bărbații sunt cei care au astfel de trăsături care implică forță. De aceea, și metoda cea mai des întâlnită este spânzurarea”, a explicat psihologul Mihai Copăceanu, într-un interviu pentru Adevărul.

Același specialist a menționat că în general, femeile preferă o metodă mai puțin violentă, consumul excesiv de medicamente toxice.