Mesajul transmis de Bogdan Aurescu după incidentul din Polonia

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a transmis un mesaj miercuri după ce două rachete au căzut ieri în Polonia. "Este extrem de important să nu facem speculații, să aflăm mai întâi circumstanțele", a declarat acesta.

16 nov. 2022, 13:39
Mesajul transmis de Bogdan Aurescu după incidentul din Polonia

Două rachete ruseşti au căzut ieri în orașul polonez Przewodów, de pe partea poloneză a graniței cu Ucraina. Doi cetățeni polonezi au murit în timpul atacului.

Bogdan Aurescu, ministrul de Externe, a spus, miercuri, că este nevoie de claritate pentru a vedea exact ce s-a întâmplat și că nu e momentul de speculații

Bogdan Aurescu: „Este extrem de important să nu facem speculații”

„E foarte important ca toate circumstanțele să fie elucidate, trebuie să aflăm exact care sunt cauzele acestui incident. E prematur în acest moment să ne pronunțăm cu privire la cauzele incidentului și la măsurile care urmează să fie decise de NATO. Cum au arătat președintele Klaus Iohannis și premierul Nicolae Ciucă, România e solidară cu Polonia în aceste momente foarte dificile, ne exprimăm condoleanțele pentru cele două victime. Este extrem de important să nu facem speculații, să aflăm mai întâi circumstanțele.

Citiți și: Joe Biden a confirmat. Racheta care a ucis doi oameni, în Polonia, aparține Ucrainei

Incidentul de seara trecută din Polonia, la graniţa cu Ucraina, ne arată cât de dificilă şi sensibilă este situaţia de securitate cauzată de războiul împotriva Ucrainei. Suntem în contact strâns cu aliatul şi partenerul nostru strategic polonez şi este important ca toate circumstanţele în care a avut loc incidentul să fie clarificate cât mai repede posibil.

Am luat notă de declarațiile lui Joe Biden și a președintelui Poloniei, să facem apel la calm și să examinăm toate circumstanțele. Nu facem speculații, orice ipoteze trebuie puse deoparte până avem exact rezultatele discuțiilor”,  a declarat ministrul de Externe.

Citiți și: Klaus Iohannis, prima reacţie după ce două rachete ruseşti au lovit teritoriul Poloniei: „România este în deplină solidaritate cu Polonia. Suntem în contact cu partenerii şi aliaţii noştri”

Klaus Iohannis: România este în deplină solidaritate cu Polonia. Suntem în contact cu partenerii şi aliaţii noştri”

De asemenea, și preşedintele României Klaus Iohannis a avut o primă reacţie după ce două rachete ruseşti au lovit teritoriul Poloniei, stat membru NATO.

Klaus Iohannis a transmis pe Twitter un prim mesaj în care şi-a exprimat solidaritatea cu aliatul polonez şi a asigurat că autorităţile române sunt deja în contact cu aliaţii militari.

„România este în deplină solidaritate cu prietenul și aliatul nostru Polonia în urma informațiilor îngrijorătoare legate de exploziile de pe teritoriul său. Suntem în contact cu partenerii și aliații noștri. #SuntemNATO”, a spus Klaus Iohannis.