Mesajul transmis de Ucraina în cazul plicurilor suspecte de la Ambasada din București: „Nu veţi reuși să ne intimidați sau să ne opriți!”

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a transmis un mesaj, după ce a fost alertă la Ambasada Ucrainei la Bucureşti după primirea a două plicuri suspecte. Mai mult, SRI a anunțat că plicurile care au fost ridicate nu conţin material exploziv.

06 dec. 2022, 17:27
Mesajul transmis de Ucraina în cazul plicurilor suspecte de la Ambasada din București: „Nu veţi reuși să ne intimidați sau să ne opriți!”

Dmitro Kuleba, ministrul ucrainean de Externe, a afirmat marţi, într-o conferinţă de presă, că împotriva ambasadelor şi consulatelor ucrainene a fost lansată o campanie de teroare şi intimidare.

„A fost lansată o campanie de teroare și intimidare împotriva ambasadelor și consulatelor ucrainene. Un colet explozibil la Madrid, scrisori pătate de sânge cu ochi de animale în alte capitale – nu pot decât să repet pentru toți dușmanii diplomației ucrainene și ai Ucrainei – nu veți reuși să ne intimidați sau să ne opriți, suntem o echipă unită de diplomați ucraineni și vom continua să lucrăm pentru apărarea Ucrainei și apropierea victoriei noastre”, a declarat Dmitro Kuleba, potrivit traducerii de pe pagina de Facebook a Ambasadei Ucrainei în România.

Citiți și: Alertă la Ambasada Ucrainei la Bucureşti după primirea a două plicuri suspecte. Echipe SRI au ridicat corespondenţa suspectă – UPDATE

RO/UA

Ministrul afacerilor externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba:

”A fost lansată o campanie de teroare și intimidare…

Posted by Embassy of Ukraine in Romania/Посольство України в Румунії on Tuesday, 6 December 2022

De asemenea, el a mai precizat că ambasadele ucrainene au fost „bombardate” în ultima vreme cu colete periculoase.

„Astăzi s-au adăugat Ambasada noastră în România și Ambasada Ucrainei în Danemarca. Tuturor celor care continuă să trimită aceste colete și să terorizeze ambasadele noastre, vă rugăm să vă relaxați și să nu vă mai pierdeți timpul și banii pe timbre poștale. Nu veți realiza nimic prin aceasta”, a mai spus Kuleba.

Cele plicuri considerate suspecte au fost primite în această dimineață la Ambasada Ucrainei de la Bucureşti. Între timp, SRI a informat că plicurile care au fost ridicate de Ambasada Ucrainei din Bucureşti și nu conţin material exploziv.

Potrivit procedurii, acestea vor fi analizate în laboratoare specializate, pentru a fi eliminate toate suspiciunile privitoare la posibile substanţe ce ar putea fi prezente.

Citiți și: Serghei Șoigu acuză Ucraina de „terorism nuclear” și susține că armata Kievului continuă să bombardeze centrala Zaporojie: „Luăm toate măsurile pentru asigurarea siguranței”