Mesajul unui medic din Suceava pentru autorităţi. Săptămâna viitoare, când va avea loc o explozie, să nu plângeţi şi să nu vă plângeţi

Cristina Hrustovici, un medic de la Spitalul Județean din Suceava, focarul de infecție al României, critică autoritățile pentru acordul încheiat între Ministerul Afacerilor Interne și Biserica Română pentru a participa la slujba de Înviere în "diverse forme bizare".

RomaniaTV.net
15 apr. 2020, 18:21
Mesajul unui medic din Suceava pentru autorităţi. Săptămâna viitoare, când va avea loc o explozie, să nu plângeţi şi să nu vă plângeţi

Cristina Hrustovici, medic primar în chirurgie pediatrică la Spitalul Județean Suceava, acuză autoritățile că au cedat în fața insistențelor BOR, iar polițiștii în loc să se ocupe de restricționarea traficului, vor duce lumină din bloc în bloc. 

Citește și: Încă zece oameni au murit din cauza infectării cu coronavirus. Bilanţul morţilor a ajuns la 372

Medicul mai spune că acum sunt vremuri excepționale și trebuie luate măsuri excepționale: „Dacă nu, vă rog frumos să nu vă plângeți. Nu aveți nicio scuză!”.
 
”Acum, într-un oraș aflat în carantină (din care, totuși,culegătorii de sparanghel pot pleca organizat la Cluj), cu un spital asediat de bolnavi, pe care o mână de oameni (restul fiind infectați, din motive pe care nu le mai discutăm acum) se chinuie, până la limita epuizării să-l facă cât de cât funcțional,de aproape o lună de zile, ne-am hotărât brusc că putem, în diverse forme bizare, să participăm la Slujba de Înviere”, a scris Cristina Hrustovici, pe Facebook.
 
De asemenea, medicul susține că polițiștii în loc să se ocupe de restricționarea traficului, vor duce lumina din bloc în bloc: ”Polițiștii, în loc să se ocupe de restricționarea traficului, vor duce lumină din bloc în bloc. Dacă va bate vântul și li se va stinge făclia, o vor reaprinde cu bricheta din dotare. Știm foarte bine că pe parcursul a 2000 de ani Lumina Sfântă se aprindea în altarele bisericilor. Asta cu adusul de la Ierusalim e doar o găselniță electorală de sorginte bucovineană, de vreo 10 ani, cred, pe care lumea o consideră un dat de când lumea”.

Medicul din Suceava consideră că săptămâna viitoare va avea loc o explozie a cazurilor de infectare cu coronavirus și a deceselor, însă atunci aceștia nu trebuie să plângă și să se plângă.

”Săptămâna viitoare, când va avea loc o explozie a cazurilor de îmbolnăvire și, inevitabil, a deceselor, și bolnavii nu vor avea unde să stea și nici cine să-i îngrijească nu va mai avea, să nu plângeți și să nu vă plângeți”, mai susţine Cristina Hrustovici.

În noaptea Învierii medicul speră va fi în spital și speră că va apuca să stea cu candela aprinsă și o carte de rugăciuni. Cu toate acestea, colegii săi, cei de la ATI și UPU nu vor avea aceasta șansă.

”Vă spune asta un om care, în noaptea de Înviere va fi în spital, cu o candelă aprinsă și, dacă pacienții mi-o vor permite, cu o carte de rugăciuni în mână. Și îmbrăcată ca-n poze. Și sunt o favorizată a sorții, asistentele, infirmierele, colegii mei din ATI și UPU nu vor avea șansa asta. Dacă aș fi fost acasă, aș fi ieșit la geam cu o lumânare și aș fi cântat HRISTOSA ÎNVIAT de la fereastră. La spital nu pot, fereastra camerei de gardă dă spre morgă. Și da, sunt un om care merge de ani de zile în Vinerea Mare la Prohod, și care, când munca i-a permis-o, a fost la Înviere la biserică și chiar și la Sfânta Liturghie de după, până dimineața.Și atunci când pot, particip și la Sfânta Liturghie de duminică”, a încheiat medicul Cristina Hrustovici.