Messi ofertat din Arabia Saudită după suspendarea de la PSG. Salariul propus este unul enorm, record absolut

Arabia Saudită se pregăteşte să îi ofere campionului mondial argentinian Lionel Messi un contract anual de 400 de milioane de dolari pentru a juca în această vară în Saudi Pro League, informează Telegraph.

04 mai 2023, 21:39
Messi ofertat din Arabia Saudită după suspendarea de la PSG. Salariul propus este unul enorm, record absolut

Acordul, care este negociat de tatăl lui Messi, ar depăşi cu mult contractul de peste 200 de milioane de dolari pe care Cristiano Ronaldo l-a semnat pentru a juca în Arabia Saudită, la Al Nassr, până în vara anului 2025.

Campionul mondial argentinian a fost suspendat marţi de actualul său club, Paris Saint-Germain, pentru două săptămâni, după ce a mers în Arabia Saudită fără permisiunea grupării. Messi acceptase anterior un acord de principiu pentru a rămâne la PSG, dar, în urma acţiunii disciplinare, nu-şi va prelungi contractul.

Posibilul transfer al lui Messi ar fi cea mai recentă mişcare a Arabiei Saudite de a bulversa lumea sportului profesionist, notează Bloomberg. Pe lângă recenta semnătură a lui Ronaldo, ţara a finanţat liga LIV Golf, iar fondul său suveran de investiţii (PIF) a cumpărat clubul Newcastle United din Premier League.

Citește și: Marius Vizer, preşedintele FIJ, i-a reprimit în competiţii pe sportivii din Rusia şi Belarus. Românul este un apropiat al lui Vladimir Putin

Fondul suveran de investiţii saudit a luat în calcul, de asemenea, adăugarea unei curse de Formula 1 la investiţiile sale în sport, au declarat în ianuarie pentru Bloomberg News persoane familiare cu acest subiect.

Investiţiile PIF în sport şi în jocurile de noroc competitive – şi demersurile de a aduce evenimente sportive majore în regat – sunt parţial o încercare de a stimula puterea de influenţă saudită, în timp ce criticii spun că astfel de tranzacţii sunt „sportswashing”, adică o încercare de a îmbunătăţi imaginea naţiunii şi de a distrage atenţia de lîncălcări ale drepturilor omului.

Citește și: Ilie Năstase „a luat foc”, indignat de modul în care este tratată Simona Halep: ”Cum să faci așa ceva? Foarte urât!”