Meta, compania-mamă a Facebook, decizie radicală! Aproximativ 10 mii de angajați rămân fără locuri de muncă

Meta, compania-mamă a Facebook, a început ultima rundă de disponibilizări. Circa 10 mii de angajați vor rămâne fără locuri de muncă între reducerile din aprilie și mai, după prima rundă din noiembrie, când 11 mii de lucrători au fost afectați.

24 mai 2023, 19:36
Meta, compania-mamă a Facebook, decizie radicală! Aproximativ 10 mii de angajați rămân fără locuri de muncă

Angajații de la Meta cu roluri în experiența utilizatorului, marketing, recrutare și inginerie au anunțat pe LinkedIn că au fost concediați. Meta a refuzat să comenteze, însă a trimis CNBC la o postare anterioară a lui Zuckerberg în care spunea că reducerile din grupurile de afaceri ale companiei vor începe la sfârșitul lunii mai.

Reducerile fac parte din așa-numitul “an al eficienței” al Meta, pe care directorul general Mark Zuckerberg l-a prezentat ca fiind necesar pentru ca societatea să se reducă și să devină mai agilă în contextul unei economii dificile și al unei piețe de publicitate digitală slăbite.

Citește și Amendă record, de 1,2 miliarde de euro, pe care a primit-o Meta, compania mamă a Facebook. Ce reguli au fost încălcate

“Pe măsură ce am vorbit despre eficiență în acest an, am spus că o parte din munca noastră va implica eliminarea de locuri de muncă – iar acest lucru va fi în slujba atât a construirii unei companii mai ușoare și mai tehnice, cât și a îmbunătățirii performanțelor noastre de afaceri pentru a permite viziunea noastră pe termen lung”, a declarat Zuckerberg în luna martie într-o postare. “Înțeleg că această actualizare poate părea încă surprinzătoare, așa că aș dori să prezint un context mai larg cu privire la viziunea noastră, cultura noastră și filozofia noastră de operare.”

Meta a transmis, în aprilie, că veniturile din primul trimestru au crescut cu 3%, de la 27,91 miliarde de dolari cu un an înainte, după trei perioade consecutive în care veniturile au scăzut.

Citește și Marcel Ciolacu și Tudor Chirilă, dialog cordial pe Facebook pe tema legilor educației: ”Vă mulțumesc că ați tras acest semnal public!”

În ciuda reducerilor de costuri, Meta va continua să investească în metaversul n curs de dezvoltare, iar unitatea sa Reality Labs, care dezvoltă tehnologii de realitate virtuală și realitate augmentată, a înregistrat o pierdere operațională de 3,99 miliarde de dolari, în timp ce a generat 339 de milioane de dolari în primul trimestru.

Investitorii au încurajat reducerile majore de costuri ale Meta, lucru care a făcut ca acțiunile companiei rețelelor de socializare să crească cu 177%, până la 264,74 dolari, de la un minim de sub 89 de dolari în noiembrie.