Prognoza meteo. Primăvara începe cu temperaturi mari, dar ghioceii vor avea parte de multe precipitaţii

Primăvara va începe cu temperaturi mai mari decât cele specifice perioadei. ANM a prezentat vineri prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni.

16 feb. 2024, 09:33
Prognoza meteo. Primăvara începe cu temperaturi mari, dar ghioceii vor avea parte de multe precipitaţii

Prognoza meteo. Elena Mateescu a oferit prognoza actualizată. Potrivit acesteia, vremea se va menține caldă în perioada următoare.

„În continuare avem o vreme mai caldă decât în mod obișnuit. Dacă astăzi, în partea de sud-vest a țării, am atins din nou valori de 13-14 grade, cu 12 grade în Capitală, mâine contăm pe același ecart al valorilor maxime, de la 5 până la 14 grade, sâmbătă chiar mai cald, 14-16 grade, în special în partea de vest a țării, respectiv în Banat și Crișana.

În partea de sud, vom vorbi de temperaturi maxime de 10-12 grade Celsius, inclusiv în Capitală, o maximă de 10-11 grade Celsius.

Și semnalul pentru o vreme mai caldă decât în mod obișnuit, având în vedere ecartul temperaturilor maxime de la valori cu mici variații de la o zi la alta, în următoarele zile, de la 3 la 14-16 grade Celsius, va fi de interes cel puțin până la finalul celei de-a două decade a lunii februarie.
Din punct de vedere al regimului de precipitații, contăm pe ploi slabe, în special în partea de est, sud-est, a țării pentru ziua de sâmbătă. Duminică, de asemenea, posibil izolat în vest, nord-vest, astfel încât, în general, o vreme caracterizată de temperaturile mai ridicate decât în mod obișnuit pentru perioada în care ne aflăm.”, a spus  Elena Mateescu.

Vreme caldă până în martie

Prognoza meteo. În săptămâna 19 – 26 februarie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric estimat pentru această săptămână va avea o tendinţă deficitară în cea mai mare parte a ţării.

Prognoza meteo. În săptămâna 26 februarie – 4 martie, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în toate regiunile. Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile sud-vestice, anunţă ANM.

Un anticiclon loveşte România în weekend: vom avea ninsori la munte, lapoviţă şi ploi, iar temperaturile scad din nou

Prognoza meteo. În săptămâna 4 – 11 februarie, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, în toate regiunile.

ANM-Prognoza-4-saptamani-240216071914

Prognoza meteo. În săptămâna 11 – 18 martie, mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări, au precizat meteorologii.

Prognoza meteo. Lapoviţă la munte înainte de vacanţa de schi