Meteorologii anunţă ploi şi vreme rea de Paşte VIDEO

Aşa cum vremea în ziua de Florii ne-a stricat intenţiile de a ieşi la iarbă verde, la fel va fi şi de Paşte. Cei care şi-au plănuit ca mini vacanţa de Paşte să şi-o petreacă în aer liber ar trebui să-şi schimbe planurile. Meteorologii anunţă ploi în noaptea de Înviere, dar şi în prima zi de Paşte.

RomaniaTV.net
09 apr. 2012, 19:18
Meteorologii anunţă ploi şi vreme rea de Paşte VIDEO

Dacă e să judecăm după frigul pe care l-am îndrat în ultimele dimineţi, nu prea putem spune că suntem în plină primăvară. Dar vremea, spun specialiştii, se încălzeşte treptat. În vest şi în nord-vest însă doar până joi, când maximele ating 18-19 grade, dar în celelalte regiuni, maximele cresc uşor până inclusiv sâmbătă, când vorbim de valori şi de 20 de grade în sud.

În următoarele două săptămâni însă, până spre 20-23 de aprilie, temperaturile se anunţă mai mici decât ar fi normal. Mai mult, ploile se pare că vor şi ele prezente mai ales în intervalul 14-16 aprilie, adică exact în zilele libere, de Paşte, când vom avea de îndurat ploi în averse, cu fulgere şi tunete în majoritatea regiunilor.

În centru şi nord-vest aversele îşi vor continua aria mai multe zile, până spre 18 aprilie. Treptat, ploile se mai reduc şi abia pe 20 aprilie par să revină în Maramureş, Moldova, Oltenia şi Muntenia preţ de două zile, urmând ca după aceea să iasă soarele.

Dacă vă faceţi planuri de ieşiri la munte, e bine să ştiţi că noaptea temperaturile scad sub zero grade, dar maximele cresc şi nu mai prezintă după Paşte variaţii semnificative. Va ploua însă şi în staţiunile montane în special de Paşti şi apoi între 19 şi 21 aprilie.