Meteorologii anunţă un weekend canicular. Vezi PROGNOZA METEO pe următoarele trei zile

După cum au anunţat meteorologii, codul galben de caniculă este valabil de sâmbătă până marţi, în Banat, Crişana, local în Oltenia, Maramureş şi vestul Transilvaniei. Astfel, în cursul după-amiezelor, maximele termice vor fi de 35 până la 37 de grade. Disconfortul termic se va accentua, iar in zonele menţionate, indicele temperatură-umezeală va atinge şi depăşi pragul critic.

RomaniaTV.net
29 iun. 2012, 20:02
Meteorologii anunţă un weekend canicular. Vezi PROGNOZA METEO pe următoarele trei zile

Şi dacă în vest este atins şi depăşit pragul de caniculă, sâmbătă, în est este mai răcoare. Spre exemplu, pe litoral, nu se depăşesc 25 – 26 de grade. Sunt şi averse, slabe cantitativ, doar la munte şi cu totul izolat. 

Şi în Bucureşti, sâmbătă, vremea continuă să se încălzească, iar la amiază contăm pe 31 de grade la umbră, pe fondul cerului mai mult senin şi fără adieri de vânt.

Nici duminică nu sunt şanse să se răcorească. Vremea rămâne călduroasă în toată ţara, iar locuitorii din vest şi sud-vest au de înfruntat o nouă zi toridă, caniculară la amiază, când temperaturile ating 36-37 de grade în Câmpia Banatului, iar disconfortul termic este deosebit de accentuat. Doar pe litoral se menţin temperaturi plăcute, de 26-28 de grade , iar picături de ploaie, posibil, cad doar la munte.

În Bucureşti, duminică, vremea este tot călduroasă, iar ziua pe deplin însorită, cu o maximă de 32 de grade, fără adieri de vânt.

Departe de a se domoli, la început de săptămână, canicula cuprinde întreaga jumătate de vest a ţării, unde indicele temperatură – umezeală depăşeşte frecvent pragul disconfortului termic, iar la amiază termometrele indică 37-38 de grade în Campia de Vest. Cerul se anunţă senin în mare parte din ţară, inclusiv pe litoral, unde maximele pornesc de la 28-29 de grade şi doar la munte, izolat, sunt posibile ploi de scurtă durată.

În Capitală, luni, vremea rămâne călduroasă, iar cerul senin. Soarele arzător şi vântul slab ajută la creşterea temperaturii, până spre 34 de grade în orele amiezii.

Meteorologii ne spun că valul de căldura deja instalat peste România nu se retrage prea uşor. Nici către jumătatea săptămânii viitoare, nu sunt şanse să ne răcorim. În schimb, este posibil să ne confruntăm cu aversele, ceea ce înseamnă disconfort termic accentuat de aerul umed de după ploi.

Este un weekend pe care-l petrecem cu încredere la munte, unde vremea continuă să se încălzească, îndeosebi în masivele din vestul ţarii, unde temperaturile ating 25 de grade, de pildă, la Stâna de Vale. În Bucegi, vor fi 22 de grade la Predeal şi 19 la Sinaia, cota 1500. Ploile, puţine şi slabe cantiativ, dar însoţite de tunete şi fulgere, apar după-amiază pe alocuri. Duminică, la munte, temperaturile mai cresc, pe când şansele de ploaie se reduc, vântul nu se agită, iar pentru amatorii de drumeţii, vremea devine perfectă.

Turiştii aflaţi pe litoral se bucura de vremea perfectă, sâmbătă, când temperatura aerului este foarte plăcută, 25-27 de grade, soarele este predominant, vântul nu trece de moderat, iar apa mării este numai bună de scăldat, cu cele 23-25 de grade lângă ţărm. Nici duminică, aspectul vremii nu se schimbă, iar cei aflaţi în concediu se bucură din plin de vremea frumoasă.