Meteorologii au actualizat prognoza pentru luna AUGUST

Publicat: Marţi, 07 August 2018 13:06 // Actualizat: Marţi, 07 August 2018 14:08 // Sursa: romaniatv.net

Meteorologii ANM au actualizat prognoza pentru luna AUGUST 2018. Potrivit estimărilor realizate de către ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată, în august, temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât norma climatologică în cea mai mare parte a țării.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată.

Săptămâna  Săptămâna 6 – 13 august 2018
Temperatura aerului se va situa peste norma climatologică a săptămânii în vestul, nordul și centrul țării, dar mai ales în nord-vest și în jurul valorilor normale în restul teritoriului. Local în sud și sud-est vor fi posibile temperaturi ușor sub media multianuală a săptămânii .

Cantitățile de precipitații se vor situa sub norma climatologică la nivelul întregii țării, dar mai ales în jumătatea de vest. 

Săptămâna 13 – 20 august 2018

Temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât norma climatologică a săptămânii în cea mai mare parte a țării, cu abateri mai mari în regiunile nordice și nord-vestice.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de normele climatologice ale săptămânii în majoritatea regiunilor. Local în partea de vest a țării acestea pot fi ușor excedentare. 

Săptămâna 20 – 27 august 2018
Temperatura aerului se va situa in jurul valorilor normale pentru această perioadă în majoritatea regiunilor, posibil ușor mai ridicate în nord-vest, centru și pe litoral.

Cantitățile de precipitații pot fi local excedentare la munte și în regiunile sud-vestice și apropiate de normele climatologice ale perioadei în restul teritoriului. 

Săptămâna 27 august – 3 septembrie 2018
Temperatura aerului se va situa în jurul valorilor climatologice normale pentru aceasta perioada în majoritatea regiunilor, posibil ușor mai ridicate în nordvest, centru, est și pe litoral, dar și mai scăzute în regiunile sudice.

Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare local în regiunile sudice și la munte și apropiate de normele climatologice ale perioadei în restul teritoriului.

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
prognoza meteo prognoza meteo august 2018 vremea august 2018 vremea in august
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7383
RON
16 Feb
noapte -3 °
zi 9 °
Ultimele joburi adaugate
24 H