Meteorologii au emis primul Cod Galben de ninsori și vijelii. Se va depune strat de zăpadă consistent

Un ciclon polar lovește România. Cât ține vremea rea și unde sunt așteptate ninsori, anunțul meteorologilor

12 nov. 2023, 09:25
Meteorologii au emis primul Cod Galben de ninsori și vijelii. Se va depune strat de zăpadă consistent

O atenționare Cod galben de vânt puternic și ninsori este în vigoare duminică, pe creste. Atenționarea este în vigoare duminică, în intervalul orar 8.00-18.00, informează ANM.

Este vorba despre intensificări ale vântului, ninsori în Carpații Orientali și temporar viscol la peste 1700 de metri. Vântul va avea intensificări în Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei și în sudul Transilvaniei, cu viteze de 55…65 km/h și izolat peste 70 km/h.

În zona Carpaților Orientali va ninge moderat cantitativ (10…15 l/mp) și va continua să se depună strat de zăpadă.

La munte vor fi rafale de 60…80 km, iar la altitudini mai mari de 1700 m, peste 90…110 km/h. De asemenea, vor fi perioade cu viscol și vizibilitate scăzută, au precizat meteorologii.

A venit iarna! Peisaj de poveste în staţiunea Rânca şi prima zăpadă pe platoul Bucegilor
Cod galben ANM. Duminică, 12 noiembrie, temperaturile vor marca o scădere faţă de intervalul anterior, mai accentuatã în nord şi centru, astfel încât în mare parte din ţară se vor situa în jurul mediilor climatologice. Cerul va fi variabil, mai mult senin în regiunile sudice, dar şi cu înnorări şi ploi slabe – ziua în nord, nord-est şi parţial în centru. În Carpaţii Orientali şi izolat în restul zonei montane va mai ninge. Pe parcursul zilei vor mai fi intensificări ale vântului în cea mai mare parte a teritoriului, local cu viteze în zonele joase de 50…65 km/h, dar şi la munte, cu rafale de peste 70…80 km/h în special în zona înaltă, iar noaptea va slăbi în intensitate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4…6 grade în depresiuni şi 15…16 grade în sudul şi sud-estul extrem, iar cele minime se vor încadra în general între -5 şi 5 grade.

Val de aer polar, primele zăpadă consistentă în România. Va ninge viscolit la munte. Ce spune şefa ANM despre ninsorile din Bucureşti