Meteorologii vin cu veşti proaste: FURTUNI şi INUNDAŢII în Europa şi ZĂPADĂ în America GALERIE FOTO VIDEO

Inundaţiile au distrus sute de locuinţe, iar alunecările de teren au făcut două victime în Peninsulă. Între timp, Statele Unite au fost cuprinse de un val de aer polar, care a adus ger şi ninsoare abundentă.

12 nov. 2014, 15:21

Situaţie critică în Italia, unde un nou val de furtuni şi inundaţii au făcut ravagii. Două persoane şi-au pierdut viaţa în provincia Liguria, din nord-vestul ţării, după ce casa lor a fost lovită în plin de o alunecare de teren.

Cea mai gravă situaţie se înregistrează la Chiavari, în apropiere de Genova. În oraşul cu aproape 30.000 de locuitori este întreruptă alimentarea cu apă potabilă. Potrivit meteorologilor, în localitate cantitatea de precipitaţii a depăşit 200 de litri de metru pătrat în numai câteva ore, potrivit România TV.

Citeşte şi Italia, acoperită de ape! MAE a trimis o avertizare de călătorie pentru românii din Peninsulă VIDEO

Guvernatorul regiunii Liguria a cerut intervenţia armatei. În plus, el a solicitat Guvernului să deblocheze rapid între 150 şi 200 de milioane de euro pentru a ajuta zona afectată. Un cuplu de pensionari daţi dispăruţi se crede că ar fi murit, iar trupurile neînsufleţite ar fi îngropate în noroi.

Citeşte şi PROGNOZA METEO pentru IARNA 2014-2015: Când vine IARNA, cu adevărat

Situaţia este gravă şi în Franţa, unde trei departamente din zona de sud-est sunt încă sub cod portocaliu de ploi. Mai multe şosele sunt blocate de ape şi s-au înregistrat o serie de alunecări de teren. De asemenea, mai multe case au fost inundate.

SUA şi Canada se luptă cu zăpada şi viscolul

Între timp, peste Ocean, o furtună puternică de zăpadă a lovit Canada şi nord-estul Statelor Unite. Temperaturile au scăzut cu până la 22 de grade în numai câteva ore, iar în unele zone stratul de zăpadă a ajuns la o jumătate de metru, un record pentru această perioadă a anului.

Pe aeroportul din Minneapolis peste 150 de zboruri au fost anulate. Stratul gros de zăpadă de pe drumuri a dus la producerea a numai puţin de 600 de accidente.

Citeşte şi Iarnă timpurie în America: Peste 40 de state, lovite de viscol VIDEO

Astfel, iarna loveşte cu câteva săptămâni mai devreme decât era prognozat. În unele zone, temperaturile au scăzut cu 20 de grade Celsius în doar câteva ore.

Nu este singurul stat afectat de viscol. Şi în Montana şi Michigan, au fost ninsori puternice, iar autorităţile au fost nevoite să închidă peste 100 de şcoli.