Metoda COVID-19 face noi victime. Cum a fost ţepuită o femeie de 60 de ani

Metoda Covid-19 continuă să facă victime. O femeie din Iaşi a fost păcălită de un medic fals, căruia i-a dat toate economiile pentru a-şi salva soţul bolnav de coronavirus. Când şi-a dat seama că a fost înşelată, femeia a mers la poliţie.

03 dec. 2020, 16:42
Metoda COVID-19 face noi victime. Cum a fost ţepuită o femeie de 60 de ani
Metoda Covid-19 face tot mai multe victime în România.

Metoda COVID-19 face noi victime.Femeia în vârstă de 60 de ani a fost sunată de un bărbat, care i-a spus că soţul ei a ajuns la spital în stare gravă, fiind depistat cu coronavirus.

Escrocul s-a dat drept medic şi i-a cerut 30.000 de lei pentru a procura un aparat de oxigen fără de care viața soțului victimei nu ar mai fi putut continua. Disperată să-şi salveze soţul, femeia a făcut tot ce i-a spus şarlatanul, potrivit bzi.ro.

S-a întâlnit cu șarlatanul chiar lângă blocul ei, la Tomești, şi  i-a dat acestuia câteva sute de lei și două carduri bancare la care a atașat codul PIN și s-au despărțit.

Femeia a tot așteptat vești bune de la soțul său. Acestea nu au întârziat să apară, dar au venit însoțite și de cele rele. Soțul era sănătos tun, însă familia a rămas fără o sumă important de bani.

Oamenii și-au dat seama că au fost păcăliți și au mers la poliție. În acest caz a fost deschis dosar penal și se fac cercetări, mai ales că nu este prima dată când poliţiştii ieşeni se confruntă cu sesizari de acest gen.

Citeşte şi O nouă metodă de înşelăciune. Au apărut medici falşi care vin să recolteze probe pentru testarea COVID-19

Metoda COVID-19 face noi victime. Avertismentul poliţiştilor

La începutul lunii trecute, la Secția 4 Poliție Iași s-a prezenat o femeie de 74 de ani care a sesizat că a fost contactată pe telefonul fix de o persoană necunoscută. Bărbatul a pretins că este medic și i-a transmis că fiul său este internat în spital, fiind grav bolnav și având nevoie de un aparat de ventilație.

În acest sens, i-a solicitat 20.000 lei necesari pentru achiziționarea rapidă a unui astfel de aparat. Femeia i-a transmis apelantului că nu deține această sumă de bani, iar acesta a încheiat conversația.

Polițiștii recomandă cetățenilor să nu trimită sume de bani unor persoane necunoscute, să se adreseze și să sesizeze cea mai apropiată unitate de poliție sau să apeleze numărul unic de urgență 112 ori de câte ori au suspiciuni cu privire la faptul că ar putea fi următoarea victimă a unei infracțiuni de înșelăciune, prin care se încearcă inducerea în eroare prin aceste „povești” cu caracter emoționant.