Metodă inedită de distanţare în restaurantele din capitala Lituaniei: manechine aşezate la mese, printre clienţi

Proprietarii de restaurante şi de cafenele din capitala Lituaniei au avut ideea de a păstra distanţa între clienţi aşezând la mese manechine. Acestea sunt îmbrăcate elegant, designerii vestimentari care le-au creat ţinutele fiind de părere că oamenii care vin în restaurante ar putea fi inspiraţi de ţinutele "colegilor" de la masă.

RomaniaTV.net
21 mai 2020, 20:20
Metodă inedită de distanţare în restaurantele din capitala Lituaniei: manechine aşezate la mese, printre clienţi

Unele poartă pălării cu pene, altele pălării din fetru negru. Toate sunt îmbrăcate foarte elegant şi aşteaptă tăcute sosirea clienţilor în restaurantele şi cafenele abia redeschise. Manechinele sunt aşezate la mese, între care există o distanţă de patru metri. 

Totuşi, clienţii nu se ăngrămădesc să treacă pragul restaurantelor şi cafenelelor.

Conform reglemantărilor, putem servi la o masă din două, dar acest lucru a creat o impresie de gol în restaurant”, a declarat Bernie Ter Braak, proprietar de restaurant, pentru AFP, citat de Ştirile Pro TV. Acesta spune că, iniţial, a vrut să aşeze pe scaune păpuşi sau ursuleţi de pluş, apoi i-a venit ideea cu manechinele. 

Am contactat câteva case de modă care-şi pot prezenta colecţiile şi s-au alăturat bucuroase iniţiativei”, a completat proprietarul.

Citeşte şi Ingenios! Un designer francez a găsit soluţia perfectă pentru respectarea măsurii de distanţare în restaurante: clopotele de plexiglas

Stilista Diana Paukstyte a fost foarte încântată să-şi prezinte creaţiile vestimentare în acest mod.

Sunt fericită că mai mulţi oameni pot vedea hainele mele avangardiste şi sper, de asemenea, că modelele vor atrage mai mulţi clienţi în restaurante”, a declarat ea pentru AFP. La fiecare masă, clienţii pot găsi cărţi de vizită care le indică de unde pot cumpăra hainele.

Peste 60 de manechine au fost amplasate în 19 magazine locale şi vor avea locuri rezervate 24 de ore pe zi în aproximativ 15 restaurante şi cafenele din capitala Lituaniei.

Primarul din Vilnius, Remigijus Simasius, a descris această iniţiativă drept ”o armonie perfectă între spiritul comunităţii şi creativitate, care aduce în plus avantaje materiale tangibile”.