Ingenios! Un designer francez a găsit soluţia perfectă pentru respectarea măsurii de distanţare în restaurante: clopotele de plexiglas

Publicat: Joi, 14 Mai 2020 09:20 // Actualizat: Joi, 14 Mai 2020 09:21 // Sursa: romaniatv.net

Pentru a da posibilitatea restaurantelor să respecte măsura distanţării între clienţi, un designer francez a avut idea de a crea nişte obiecte asemănătoare clopotelor, care să fie suspendate de tavan, scrie cnews.fr.

"Clopotul", realizat din plexiglas şi botezat "Plex’Eat", este decupat în partea din spate, pentru a permite accesul clientului în interiorul său. De asemenea, decupajul are rostul de a înlătura o eventuală senzaţie de sufocare cu care s-ar putea confrunta clientul.

Astfel, cei care aleg să ia masa la restaurant sunt protejaţi de picăturile care s-ar răspândi în atmosferă în situaţia în care o persoană de la o masă învecinată ar strănuta.

Singurul dezavantaj al clopotului de plexiglas, unul minor de altfel, ar fi acela că oamenii vor trebui să vorbească puţin mai tare pentru a se înţelege. 

"Mă îngrijora situaţia restaurantelor. Prin urmare, am gândit un dispozitiv care să le permită clienţilor să socializeze şi să se simtă bine adunaţi în jurul unei mese, fără niciun risc pentru sănătatea lor", spune designerul Christophe Gernigon.

Pentru moment, clopotul din plexiglas este doar la stadiul de proiect. Designerul a fost contactat de un producător pentru a studia posibilitatea comercializării. Ideea nefiind încă materializată, designerul nu poate avansa un preţ de achiziţie al ingeniosului obiect. 

Există, însă, şanse destul de mari ca patronii de restaurante, care au înregistrat pierderi semnificative în perioada în care afacerilor lor au fost închise, să fie foarte receptivi la ideea lui Christophe, pentru a oferi clienţilor nu doar servicii de calitate, dar şi siguranţă. 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
clopote de plexiglas designer francez masuri protectie restaurante
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8398
RON
04 Jun
noapte 10 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H