Metodă inedită pe aeroport: Anunţurile de securitate sunt puse pe note muzicale VIDEO

Anunţurile plicticoase de securitate, pe care majoritatea călătorilor le ştiu deja pe de rost, au fost înlocuite cu cântece. Iniţiatorii metodei spun că vigilenţa pasagerilor este sporită.

03 oct. 2015, 08:47
Metodă inedită pe aeroport: Anunţurile de securitate sunt puse pe note muzicale VIDEO

Conducerea aeroportului din Talinn a promovat o iniţiativă de securitate inedită, punând mesaje de avertizare despre măsurile de securitate pe muzică. Autorităţile speră să atragă astfel atenţia asupra mesajelor importante transmise la difuzoarele din terminale, potrivit România TV.

De câteva zile, pe aeroportul din Talinn se aud mesaje de securitate care sună cam aşa: „Doamnelor şi domnilor, acesta este un anunţ al serviciilor de securitate” sau ” Din motive de securitate, vă rugăm să nu vă lăsaţi niciodată bagajele nesupravegheate” sau  „Bagajele nesupravegheate vor fi îndepărtate”.

Asta se aude de câteva zile la difuzoarele din aeroportul internaţional Tallinn. Clasicile mesaje au fost puse pe note de cântăreţi de jazz, operă şi de muzică tradiţională.

Citeşte şi Papa Francisc lansează un album POP ROCK. Cum SUNĂ prima MELODIE a Suveranului Pontif

Iniţiativa pare a fi un succes, iar călătorii sunt mai atenţi la normele de securitate, potrivit celor care au iniţiat campania.

Anunţurile muzicale nu le vor înlocui, însă, în totalitate pe cele tradiţionale. Cele două tipuri de mesaje vor fi difuzate în paralel.