Metodă ingenioasă de binecuvântare a credincioşilor! La ce obiect a apelat un preot pentru a-i stropi pe oameni cu agheasmă

Sfinţirea studiourilor televiziunii Trinitas cu ajutorul trafaletului de către Patriarhul Daniel a devenit virală în anul 2014. Şase ani mai târziu, în vreme de pandemie, o altă faţă bisericească, de data asta din SUA, vine cu o idee ingenioasă. Un preot romano-catolic din Detroit a apelat la un pistol de jucărie pentru a sfinţi credincioşii cu agheasmă, scrie time.com.

RomaniaTV.net
18 mai 2020, 15:21
Metodă ingenioasă de binecuvântare a credincioşilor! La ce obiect a apelat un preot pentru a-i stropi pe oameni cu agheasmă

Preotul şi-a luat toate măsurile de precauţie pentru a se feri de coronavirus şi, de asemenea, pentru a nu-şi expune enoriaşii la temutul virus. Echipat cu mască de protecţie, cu vizieră şi mănuşi şi dotat cu un pistol de jucărie, preotul a ieşit pe străzile oraşului pentru a-i stropi pe credincioși cu apă sfințită. 

Tim Pelc a declarat că a fost îngrijorat de modul în care va reacționa Vaticanul la metoda sa inedită de a respecta distanţarea socială, dar a vrut să fie alături şi de credincioşii care nu au putut participa la slujba de Paște din cauza măsurilor anti-COVID.

Deocamdată nu mi-au transmis nimic”, a spus preotul american.

Citeşte şi Ingenios! Un designer francez a găsit soluţia perfectă pentru respectarea măsurii de distanţare în restaurante: clopotele de plexiglas

Acesta a precizat că ideea i-a venit încercând să găsească o metodă de a păstra vie tradiția sfințirii pachetelor de Paște în ciuda pandemiei.

Biserica și comunitatea locală iau foarte în serios eforturile autorităților de a gestiona criza creată de pandemia de coronavirus, a explicat preotul Tim Pelc. Enoriașii au legat de copacii de lângă biserică panglici albastre în memoria celor care au fost răpuşi de coronavirus. În statul Michigan, bilanțul se apropie de 5000 de morți.