Ruleta zilnică a vaccinurilor, metodă inedită prin care locuitorii acestui oraş pot prinde un loc la vaccinarea împotriva COVID

Acolo unde dozele de vaccin împotriva coronavirusului sunt insuficiente, autorităţile naţionale şi locale apelează la fel de fel de tertipuri. Autoritățile din Mumbai au găsit o metodă inedită prin care oamenii ar putea câștiga un loc la vaccinare. Asta doar dacă au puţin noroc și sunt suficienţi de rapizi: ruleta zilnică a vaccinurilor.

11 mai 2021, 13:18
Ruleta zilnică a vaccinurilor, metodă inedită prin care locuitorii acestui oraş pot prinde un loc la vaccinarea împotriva COVID

Ruleta zilnică a vaccinurilor. În fiecare seară, la orele 20.00, locuitorii din oraşul indian Mumbai se aşază în fața calculatoarelor și a telefoanelor și își pun norocul la încercare jucând la ruletă sperând să câștige un loc la vaccinare, informează Bloomberg.

Puţini sunt cei care câştigă, dar restul ştiu că trebuie să fie perseverenţi. În plus, au învățat să facă haz de necaz iar jocul a devenit subiect de meme-uri în mediul online.

Cum se desfăşoară ruleta zilnică a vaccinurilor

Ruleta zilnică a vaccinurilor se desfășoară astfel: în jurul orelor 20.00, municipalitatea deschide lista cu programări. Numărul de oameni care se pot înscrie la ruletă depinde de dozele de vaccin pe care autoritățile locale reușesc să le obțină. Imediat după ce s-a dat startul, fiecare doritor se conectează pe site-ul guvernului indian și apasă butonul prin care se caută centrele de vaccinare cu doze disponibile. Apoi, totul ține de noroc și de cât de rapid a dat fiecare click.

Citeste si Fostă sportivă, absolventă a două facultăţi, a ajuns să doarmă în cimitir: „Cele două pensii pentru care am plătit au fost decalate”

Internauții au început să glumească spunând că acest joc de ruletă seamănă cu versiunea indiană a „Vrei să fii milionar?”, „Kaun Banega Crorepati”.

În ciuda faptului că India este cel mai mare producător de vaccinuri din lume, aici există un deficit de provizii. Doar 10% din populaţia de aproximativ 1,3 miliarde de locuitori a primit o doză de vaccin, de la începutul anului. Ambele doze au fost administrate unui procent de doar 2% din populaţie. Dacă vaccinarea se desfăşoară în acest ritm, va dura aproximativ 2 ani și 8 luni pentru a vaccina 75% din populație complet.

Citeste si Celebru criminal în serie, mort în închisoare, la 79 de ani. Trupurile mai multor victime nu au fost găsite nici până în prezent