Metoda simplă prin care să economisești la facturile de curent. Românii trebuie să știe asta

Românii au avut parte de un șoc total când au descoperit cât de mult au crescut facturile la gaze și energie electrică.

31 mart. 2022, 16:37
Metoda simplă prin care să economisești la facturile de curent. Românii trebuie să știe asta

Metoda simplă prin care să economisești la facturile de curent. Tot mai mulți oameni caută acum metode prin care să economisească, însă cele mai multe sunt destul de costisitoare.

Metoda simplă prin care să economisești la facturile de curent

Specialiștii vin cu ponturi care se pot pune în aplicare destul de ușor. În acest caz vorbim despre prizele și becurile inteligente. Acestea pot fi controlate de la distanță şi vă pot spune cu exactitate câtă energie consumă. Aceste gadget-uri nu sunt costisitoare deloc și totodată scapți și de grija dacă ați stins lumina sau ați lăsat vreun aparat din priză. Totul poate fi controloat cu un click de la distanță.

Astfel, un prelungitor smart, care poate fi conectat la internet și care are și porturi USB, ca să nu mai stați cu acele încărcatoare pentru telefonul mobil, pentru tabletă, are un preț care se învârte în jurul sumei de 100 de lei.

Totuși, există și prize care pot fi aplicate direct în perete, cu module wi-fi, costă de la câțiva zeci de lei. În momentul în care ați călcat rufele și aveți impresia că ați uitat fierul de călcat în priză, puteți să vedeți dacă prin această priză se consumă curent și puteți s-o opriți de la distanță.

De altfel, soluții sunt și pentru iluminat; găsiți și întrerupătoare smart, dar și becuri care pot fi conectate la internet și consumă foarte puțin.

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat un set de măsuri care includ plafonări și compensări ale prețurilor la energie și gaze naturale, pentru un an de zile, începând cu 1 aprilie.

Citește și: Taxa suplimentară pe profiturile din energie ar putea fi adoptată de UE. Mai multe ţări comunitare deja au anunţat că vor introduce taxa numită „Robin Hood”
„Pentru un consum de până la 100 de kw pe lună, românii vor plăti 0,68 de lei/kw, iar pentru un consum cuprins între 100 și 300 de kw, vor plăti 0,8 de lei/kw. La gaz, prețul practicat pentru gospodării va fi de 0,31 de lei/kw”, a spus premierul.

Citește și: Virgil Popescu anunţă primele măsuri pentru exploatarea gazelor din Marea Neagră şi investiţii în energie nucleară. „Este nevoie de finanţarea acestor investiţii”