Metode pentru a fi mai suplă la finalul zilei

Să slăbeşti, propriu-zis, necesită timp şi un anumit grad de efort, dar poţi să reduci centimetri din talie chiar şi fără diete drastice, pentru ca la final de zi să te simţi mai suplă.

03 apr. 2014, 06:06
Metode pentru a fi mai suplă la finalul zilei

Bea apa calda cu lamaie dimineata

O cana de apa calda cu lamaie stoarsa, bauta dimineata, iti „trezeste la viata” metabolismul, punandu-l mai repede in functiune, favorizand accelerarea arderilor. Poti bea si ceai verde cu lamaie daca nu-ti place gustul apei calde cu gust citric, dar fara zahar.

Fara lactate dimineata

Multe persoane care obisnuiesc sa consume lactate in prima parte a zilei nu stiu ca disconfortul abdominal care apare in a doua parte a zilei este cauzat tocmai de acestea. Laptele, branza si iaurtul consumate la micul dejun predispun la balonare.

O gustare tropicala

Intre mese, opteaza pentru o gustare tropicala, fie pentru ananas, fie pentru papaya, fie pentru un smoothie din nuca de cocos, dar fara alte substante adaugate. Acestea contin enzime care previn balonarea si ajuta la descompunerea proteinelor, usurand astfel digestia.

VEZI şi Exerciţii pentru un abdomen plat

Incetineste ritmul

Chiar daca programul de munca este solicitant si lucrezi contra-cronometru, in timpul meselor trebuie sa incetinesti ritmul. Gaseste-ti un loc pentru a lua masa departe de birou sau de locul propriu-zis la care lucrezi si mesteca pe indelete.

Nu mesteca guma

In timp ce mesteci guma, inghiti si aer. Pe de alta parte, guma contine si o multime de aditivi. Toate acestea favorizeaza balonare, asa ca renunta la obiceiul de a mesteca guma.

Mananca quinoa

Quinoa, supranumita „mama cerealelor”, dateaza din vremea incasilor, fiind recent redescoperita in gastronomia occidentala si romaneasca. Bogata in fibre, doar 50 de grame de quinoa contine jumatate din necesarul zilnic de acid folic si o treime din cel de magneziu. Quinoa este bogata in fier, calciu, potasiu si cuplu, contribuind in mare masura la buna functionare a sistemului digestiv, dar la sanatatea cardiovasculara.

Citeşte mai mult pe lyla.ro

VEZI şi Greşeli de dietă şi sport care te îmbătrânesc