Metode să scapi de mirosul gurii şi alimente pentru dantură

Mirosul urât al gurii poate fi combătut printr-o serie de metode pe care oricine, în orice moment al zilei, le poate adopta. Însă, mirosul urât al gurii este cauzat de mai mulţi factori care împreună duc la o respiraţie urât mirositoare care poate fi combătută doar cu ajutorul câtorva lucruri minore.

RomaniaTV.net
16 apr. 2014, 05:22
Metode să scapi de mirosul gurii şi alimente pentru dantură

Evita mezelurile prea condimentate, pestele picant si branzeturile cu miros patrunzator. Carnurile condimentate (salamul, pastrama) lasa in urma multa vreme dupa ce au fost ingerate uleiuri volatile puternic mirositoare.

Clateste-ti gura. Daca nu poti sa te speli pe dinti imediat ce ai mancat, macar clateste gura. Ia o sorbitura de apa si plimb-o energic prin gura, spaland astfel mirosul de mancare.

Cafeaua, berea, vinul si whisky-ul lasa un sediment care adera la placa dentara si se infiltreaza in sistemul digestiv. Cu fiecare expiratie, trimiti in aer mirosul acestui sediment. Respiratia urat mirositoare este cauzata si de deshidratare, deci ai grija sa bei suficienta apa.

Respiratia urat mirositoare apare in urma infectiilor gurii si a gingiilor, dar problema se poate rezolva usor cu o combinatie de plante medicinale, precum Gentiana si Echinacea.

Asadar, pentru a asigura o buna sanatate a danturii, incercati sa consumati pe cat de des posibil urmatoarele alimente:

Telina-Protejeaza dintii in doua feluri: prin mestecare pentru ca neutralizeaza bacteriile care produc carii, si ajuta la curatarea gingiilor si a limbii

Continuarea pe Lyla.ro