Metrorex: Angajaţii nu vor fi sancţionaţi sau daţi afară după proteste

Directorul Metrorex a anunţat că angajaţii care au participat la protestul de la metrou nu vor fi sancţionaţi şi nu se vor face disponibilizări. Reamintim că în urma acţiunii care a blocat Bucureştiul vineri s-au produs pagube în valoare de 2.826.642 lei.

31 mart. 2021, 08:34
Metrorex: Angajaţii nu vor fi sancţionaţi sau daţi afară după proteste
Metrorex anunţă că angajaţii nu vor fi sancţionaţi sau daţi afară după proteste

Metrorex anunţă că angajaţii nu vor fi sancţionaţi sau daţi afară după protestele care au blocat, vineri, Bucureştiul. Anunţul a fost făcut în urma discuţiilor cu sindicatul USLM de marţi.

Metrorex: Angajaţii nu vor fi sancţionaţi sau daţi afară după proteste

„Situația economică a companiei va fi pe agenda unei discuții viitoare, însă ea rămâne neschimbată. Metrorex trebuie să își asaneze problemele financiare. Matematica nu este subiect de negociere, iar dezechilibrele dintre venituri și cheltuieli trebuie aduse în parametrii bugetari stabiliți prin lege. De asemenea, legea nu este subiect de negociere. Pe perioada discuțiilor cu sindicatul, acțiunea disciplinară internă la adresa participanților la acțiunea ilegală de blocare a metroului este suspendată, conform procesului verbal semnat la Prefectura București”, se arată într-un comunicat transmis de directorul general al Metrorex, Ștefan Paraschiv.

Celelalte acțiuni de natură penală și cele menite să recupereze prejudiciul cauzat companiei înaintează, potrivit sursei citate.

Citeşte şi Cătălin Drulă, nemilos cu organizatorii protestului de la metrou. „Riscă să meargă la pușcărie”

Pagube de milioane după protestul de la metrou! Cât s-a pierdut într-o singură zi

În urma acțiunii de ocupare a metroului bucureștean s-au produs pagube de 2.826.642 lei, anunță Metrorex.

”Acțiunea ilegală de ocupare a metroului bucureștean a produs pagube de 2.826.642 lei. Compania Metrorex a finalizat cuantificarea preliminară a pierderilor înregistrate în urma blocării ilegale a circulației metroului din ziua de 26 martie. După media ultimelor trei zile de vineri, pierderile din vânzări sunt estimate la 450.028 lei.

Pentru angajații care au venit la lucru normal, dar nu au putut munci, Metrorex a plătit venituri brute de 339.761 de lei. Și acestea sunt pagube provocate companiei. Și pentru că metroul nu a circulat, compensația pentru serviciu public prestat nu va fi încasată. Valoarea aferentă unui număr mediu de 25.000 km se ridică la 2.036.853 lei. Metrorex se va îndrepta împotriva celor responsabili de aceste pagube folosind toate mijloacele legale la dispoziție” , a anunțat directorul General, Ștefan Paraschiv.

Citeşte şi CTP compară protestul de la metrou cu Mineriadele din anii ’90. „Au lovit în bucureșteni”

Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței, susține că metroul din București este un monopol lipsit de orice control, plătit de întreaga populație a țării. Consiliul Concurenței a cerut o analiză a costurilor și separarea activității de transport public de celelalte activități comerciale.

„Trebuie soluţii care să ţină cont de problemele sociale şi de datoria statului de a oferi alternative oamenilor, pentru că nu e ok să punem populaţia să plătească taxe ca să susţinem activităţi teoretic economice, pentru că nu este o activitate de binefacere, ci una economică, iar sarcina ei este să genereze un plus. Însă multe companii de stat nu generează niciun plus, ci generează minusuri, ceea ce este contrar ideii de activitate economică şi de economie de piaţă şi este împotriva interesului nostru naţional. În loc să consumăm banii pe care îi luăm de la oameni pe autostrăzi, pe spitale, şcoli, îi dăm pentru companii care distrug valoare, care cauzează pierderi”, a declarat Chiriţoiu.

Conform acestuia, Consiliul Concurenței a aprobat noul contract din Metrorex şi Ministerul Transporturilor privind acordarea subvenţiilor doar cu condiţia realizării unei analize a costurilor.

https://www.facebook.com/adrianmoraruoficial/posts/242927347514686