Metrorex sfidează recomandările Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Tudorache: Au fost aplicate amenzi

Ministrul Afacerilor Interne, Dragoș Tudorache, a declarat vineri că Inspectoratul pentru Situații de Urgență București - Ilfov a amendat Metrorex, deoarece nu au fost implementate o serie de măsuri pentru siguranța călătorilor, care au fost recomandate de ISU.

RomaniaTV.net
25 nov. 2016, 13:19
Metrorex sfidează recomandările Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Tudorache: Au fost aplicate amenzi

„A mai existat un control tematic al ISU la Metrorex și în primăvara acestui an, moment la care ISU a venit cu o serie de propuneri concrete, de recomandări, pe care Metrorex ar fi trebuit să le implementeze, iar controlul pe care l-a făcut acum două săptămâni și acum o săptămână a fost pentru a vedea dacă conducerea Metrorex a înțeles să implementeze acele recomandări și dacă a luat măsurile necesare. Am constatat că nu sau că în mare majoritate Metrorex nu a luat niciuna dintre măsurile pe care se angajase în primăvară. Tocmai de aceea ISU nu a mai avut niciun fel de înțelegere față de conducerea Metrorex, au aplicat amenzile conform legii. A avut loc și o întâlnire între conducerea ISU și Metrorex tocmai pentru a lămuri modul în care metroul București poate fi pus în conformitate cu solicitările ISU”, a spus Tudorache, într-o conferință de presă.

Potrivit Agerpres, el a arătat că a avut o întâlnire și cu ministrul Transporturilor, Sorin Bușe, pe această temă.

„Din punctul de vedere al MAI și al ISU, eu vă spun că nu va exista niciun fel de înțelegere, de răbdare în plus față de obligațiile pe care Metrorex le are. Eu sper că Metrorex și, din discuțiile pe care le-am avut cu domnul ministru Bușe am înțeles că Metrorex a înțeles că aici nu e vorba de un moft al ISU sau al Ministerului de Interne și că măsurile pe care ISU le cere sunt măsuri care într-o situație de urgență sunt esențiale pentru intervenția pompierilor și pentru salvarea oamenilor. (…) Eu știu că au înțeles foarte bine ceea ce se așteaptă de la ei”, a adăugat Tudorache.