Circulaţia trenurilor pe magistrala de metrou Drumul Taberei se amână cu peste un an

Inaugurarea liniei de metrou din Drumul Taberei a fost devansată pentru primul trimestru din 2019, termenul fiind determinat de semnarea contractului de siguranţă şi automatizare a traficului, care se află în instanţă, potrivit ECONOMICA.NET.

RomaniaTV.net
06 feb. 2018, 08:13
Circulaţia trenurilor pe magistrala de metrou Drumul Taberei se amână cu peste un an

Termenul de finalizare a lucrărilor strict necesare punerii în funcţiune cu călători a liniei de metrou din Drumul Taberei este trimestrul IV 2018, astfel încât la acest termen să fie demarate probele tehnologice, spune Ion Constantinescu, directorul general al Metrorex.

Citeşte şi OLAF, în control la Metrorex, privind magistrala de metrou Drumul Taberei

El precizează că punerea în funcţiune cu călători a acestui tronson din Magistrala 5 este preconizată a avea loc în trimestrul I 2019, în funcţie de rezultatul probelor tehnologice, depinzând bineînțeles de semnarea contractului de siguranţă şi automatizare.

Potrivit şefului Metrorex, durata de execuţie a contractului de siguranţă şi automatizare este de nouă luni de la semnare. În cadrul licitaţiei pentru atribuirea contractului, la acest moment este în desfăşurare procesul de evaluare a propunerii financiare a firmei Alstom.

Citeşte continuarea pe ECONOMICA.NET.