Metroul din Drumul Taberei, mărul discordiei între chinezi, spanioli şi francezi. Decizia CNSC, atacată la Curtea de Apel

Publicat: Miercuri, 22 Iulie 2020 11:44 // Actualizat: Miercuri, 22 Iulie 2020 11:44 // Sursa: romaniatv.net

După ce Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a respins, pe 6 iulie, contestațiile la licitația pentru trenurile Magistralei 5 de metrou, depuse de Asocierea CRRC Qingdao Sifang – Astra Vagoane Călători și spaniolii de la CAF, aceştia s-au adresat Curţii de Apel București. Ofertele celor doi contestatori au fost respinse de Metrorex, singura oferta acceptată fiind ce a a francezilor de la Alstom, scrie economica.net.

Foto: Metrorex

CNSC a constatat că decizia Metrorex, de respingere a ofertelor celor de la CRRC Qingdao Sifang şi CAF pe motiv de neconformitate, a fost una corectă și legală. CNSC a reținut că ofertele celor doi contestatori nu au respectat cerinţa referitoare la greutatea pe osie, de maximum 14 tone, prevăzută în caietul de sarcini.

Nemulțumiți de decizia CNSC, chinezii și spaniolii au atacat, pe 20 iulie, decizia CNSC la Curtea de Apel București.

Citeşte şi Cum arată staţia de metrou Romancierilor, de pe magistrala Drumul Taberei VIDEO

Reamintim că la licitaţia pentru trenurile destinate Magistralei 5, Metrorex a acceptat o singură ofertă din cele cinci propuneri. În vara anului trecut, Metrorex primise cinci oferte la licitaţia pentru achiziţia a 30 de trenuri destinate Magistralei 5 de metrou.

Cele cinci oferte proveneau de la:

1. Hyundai Rotem Company - Romansys (Coreea de Sud)

2. JSC Metrowagonmash (Rusia)

3. Alstom Transport (Franţa)

4. Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles - Atelierele CFR Griviţa (Spania - România)

5. CRRC Qingdao Sifang Co., Ltd. - ASTRA VAGOANE CALATORI (China - România)

Metrorex a lansat pe 22 martie 2019 licitaţia pentru achiziţia a 30 de garnituri de tren care vor circula pe tronsonul Drumul Taberei – Iancului al Magistralei 5. În primă fază vor fi cumpărate 13 trenuri pentru secţiunea Eroilor – Râul Doamnei, urmând ca ulterior să mai fie achiziţionate încă 17. Valoarea estimată a contractului pentru cele 30 de garnituri este de 1,2 miliarde de lei (255 milioane de euro), adică 8,5 milioane de euro/bucata. 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Metrorex metrou Drumul Taberei
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8375
RON
10 Aug
noapte 19 °
zi 34 °
Ultimele joburi adaugate
24 H