Mexicul deschide calea extrădării lui „El Chapo” în SUA

Guvernul mexican a anunțat, sâmbătă, că deschide calea extrădării în Statele Unite ale Americii a baronului drogurilor "El Chapo", arestat vineri, după ce a evadat din închisoare în urmă cu șase luni.

10 ian. 2016, 09:28
Mexicul deschide calea extrădării lui „El Chapo” în SUA

„Odată cu recapturarea lui Guzman Loera, se vor angaja diverse proceduri de extrădare”, a declarat Ministerul Justiției într-un comunicat, fără a anunța o dată pentru posibila extrădare a liderului cartelului Sinaloa, potrivit Agerpres.

Autoritățile subliniază că procurorii au primit anul trecut două mandate de arestare pentru extrădare și că avocații lui Guzman au trei zile la dispoziție pentru a formula obiecții.

Ele adaugă că „vor aduce elemente” pentru a combate orice strategie a apărării de a se opune extrădării.
Joaquin „El Chapo” Guzman a fost arestat vineri la Los Mochis, în statul Sinaloa (nord-vestul Mexicului), la șase luni după o evadare spectaculoasă din închisoarea de înaltă securitate din Altiplano, pe 11 iulie.

După arestarea lui Guzman în februarie 2014, președintele Enrique Pena Nieto a refuzat ca el să fie extrădat în Statele Unite și a promis să-l judece și să-l încarcereze în Mexic.

CITEŞTE ŞI: „El Chapo” i-a acordat un interviu actorului Sean Penn, înainte de a fi capturat. DEZVĂLUIRILE celebrului interlop VIDEO