Detalii cutremurătoare despre starea mezzosopranei Maria Macsim Nicioară. Un medic a rupt tăcerea

Mezzosoprana Macsim Nicioară a ieşit din comă, însă se află într-o stare de semi-conştienţă, nu poate vorbi, nu urmăreşte cu privirea şi are deficit motor. Artista se află internată la Anestezie şi Terapie Intensivă şi va rămâne internată până când starea acesteia de sănătate se va ameliora şi nu vor exista riscuri vitale, ulterior urmând să fie transferată într-un centru de recuperare, conform ziaruldeiasi.ro.

RomaniaTV.net
05 iun. 2020, 06:01
Detalii cutremurătoare despre starea mezzosopranei Maria Macsim Nicioară. Un medic a rupt tăcerea

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară a trecut de perioada de comă, însă starea sa de sănătate rămâne în continuare una gravă. Medicii de la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi susţin că se află într-o stare de semi-conştienţă, însă nu poate vorbi, nu urmăreşte cu privirea şi are deficit motor.

Citeşte şi: Starea de sănătate a mezzosopranei Maria Macsim Nicoară evoluează favorabil. A reuşit să se ridice

„Acum este greu să spunem care ar fi şansele de recuperare, în general asta se poate evalua după un an de zile de tratament şi recuperare, iar aici nu vorbim doar de recuperare neuro-motorie, ci inclusiv de recuperarea vorbirii. Având în vedere traumatismul suferit, probabil va recupera parţial din funcţiile motorii, nu ştim însă dacă şi cele cognitive. Există în permanenţă şansa să facă o complicaţie din cauza statului prelungit la pat, să facă infecţii, escare”, a precizat un medic din cadrul Spitalului de Neurochirurgie.

Maria Macsim Nicoară se află internată la Spitalul de Neurochirurgie de aproximativ o lună, din dimineaţa duminicii de 10 mai când a fost preluată de acasă de un echipaj SMURD care a intubat-o şi a transportat-o la unitatea medicală pentru intervenţie chirurgicală. S-a constatat că suferise un traumatism cranio-cerebral, posibil prin cădere pe scări, şi se afla în comă, medicii fiind atunci rezervaţi cu privire la şansele de surpavieţuire din cauza leziunilor suferite.