Starea de sănătate a mezzosopranei Maria Macsim Nicoară evoluează favorabil. A reuşit să se ridice

Veşti bune despre starea de sănătate a mezzosopranei Maria Macsim Nicoară. Deşi medicii anunţaseră, iniţial, că artista are şanse mici de recuperare, starea ei de sănătate evoluează favorabil. Artista a ieşit din comă şi, mai mult decât atât, a reuşit să se ridice şi să stea sprijinită, scrie ziaruldeiasi.ro.

RomaniaTV.net
02 iun. 2020, 13:08
Starea de sănătate a mezzosopranei Maria Macsim Nicoară evoluează favorabil. A reuşit să se ridice

Din punct de vedere al funcţiei cognitive, însă, progresele mezzosopranei sunt minime, potrivit medicilor de la Spitalul de Neurochirurgie. Aceasta prezintă un deificit motor accentuat, însă, cu ajutorul cadrelor medicale, reuşeşte să se ridice şi să stea în poziţia şezut. Mezzosoprana nu reuşeşte, însă, să comunice cu cadrele medicale.

Medicii de la spitalul de Neurochirurgie spun că este imposibil de estimat care va decurge recuperarea, şi asta deoarece pacienţii cu aceleaşi afecţiuni evoluează diferit.

O parte dintre pacienţii aflaţi în această stare reuşesc să o depăşească după aproximativ un an de recuperare, o parte însă nu reuşesc. Suntem rezervaţi, iar la acest moment comunicarea cu ea nu este posibilă. Personalul medical o ajută să se ridice şi răspunde la nevoile ei, dar este greu de spus cum va evolua„, a precizat un cadru medical, potrivit sursei citate.

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară se ducea, adesea, vânătă la spectacole

Accidentul Mariei Macsim Nicoară este pus sub semnul întrebării. Ofițerii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale (SIC) sub coordonarea procurorului de caz au mers în casa celor doi soți din Aroneanu, însoțiți de polițiștii criminaliști. Ei încearcă să afle dacă mezzosoprana a suferit un accident sau dacă a fost împinsă pe scări de soțul ei.

Citeşte şi Veşti bune despre starea mezzosopranei Maria Macsim Nicoară. A deschis ochii, respiră singură şi răspunde la stimuli

Colegii mezzosopranei suspectează că aceasta a fost victima violenţei domestice. O colegă de-a sopranei a declarat, pentru bzi.ro, că a observat în mai multe rânduri semne de violenţă pe corpul Mariei.

Da, am văzut vânătăi pe corpul Mariei. Pe mâini și pe picioare. Nu mi-a spus clar că a bătut-o Nicoară, dar mi-a spus că era foarte violent…Jur că mi-a spus asta…Nu vorbea mereu despre ce i se întâmplă. Mi-a spus de divorț și am sfătuit-o să pună punct…”, a declarat una dintre colegele Mariei Macsim Nicoară pentru sursa citată.