MFE plăteşte 7,5 milioane de euro pentru consultanţa oferită de şapte experţi BEI

Publicat: Marţi, 24 Septembrie 2013 22:33 // Actualizat: Marţi, 24 Septembrie 2013 22:37 // Sursa: romaniatv.net

Ministerul Fondurilor Europene a încheiat, marţi, un acord în valoare de 7,5 milioane de euro cu Banca Europeană de Investiţii pentru contractarea de experţi BEI în scopul îmbunătăţirii implementării proiectelor din sectoarele Transport şi Mediu, finanţate din fonduri europene.

În cadrul acestui acord, Ministerul Fondurilor Europene va contracta şapte experţi BEI care vor oferi consultanţă Autorităţii de Management a Programului Operaţional Sectorial Transport, Departamentului pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine, Autorităţii de Management a Programului Operaţional Sectorial Mediu, dar şi MFE, scrie Mediafax.

Valoarea acordului semnat este de 7,5 milioane de euro, sumă care acoperă "plata experţilor pe o perioadă de doi ani, dar şi achitarea unor servicii contractate de BEI de la terţi". "Acordul este finanţat din fonduri europene, prin intermediul Programului Operaţional Asistenţă Tehnică", potrivit unui comunicat al Ministerului Fondurilor Europene.

Experţii Băncii Europene de Investiţii vor avea calitatea de consultanţi independenţi şi vor oferi sprijin în toate etapele implementării proiectelor din sectoarele menţionate: de la lansarea ofertelor până la exploatarea facilităţilor acestora.

Acordul a fost semnat de vicepreşedintele BEI, Mihai Tănăsescu, de ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, de ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, de ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice, Rovana Plumb, respectiv de reprezentantul Departamentului pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine, secretarul de stat Alexandru Năstase.

Citeşte şi Bulgarii vor fi ajutaţi de Banca Mondială şi BEI să folosească mai bine fondurile europene

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7798
RON
22 Jan
noapte -4 °
zi 1 °
Ultimele joburi adaugate
24 H