Michael Cohen, fostul avocat al lui Donald Trump, condamnat la trei ani de închisoare

Publicat: Miercuri, 12 Decembrie 2018 19:52 // Actualizat: Miercuri, 12 Decembrie 2018 19:52 // Sursa: romaniatv.net

Michael Cohen, fostul avocat personal al lui Donald Trump, a fost condamnat la trei ani de închisoare în New York miercuri pentru infracţiuni care includ declaraţii false în faţa Congresului şi plăţi ilegale făcute către două femei cărora le-a cumpărat tăcerea privind aventurile extraconjugale ale preşedintelui american, scrie The Guardian, potrivit News.ro.

Michael Cohen a declarat că a comis acele infracţiuni „dintr-o loialitate oarbă” faţă de preşedinte.

Am trăit într-o închisoare personală şi mentală de când am acceptat oferta de a lucra pentru un mogul imobiliar, a cărui pricepere în afaceri o admiram. Acum ştiu că, de fapt, puţine sunt de admirat. Îmi asum responsabilitatea pentru fiecare lucru pentru care am pledat vinovat. Atât cele personale, cât şi cele care îl implică pe preşedinte. Datoria mea era să îi ascund lucrurile murdare”, a afirmat avocatul Michael Cohen.

Cohen, în vârstă de 52 de ani, a recunoscut în august că în ajunul alegerilor prezidenţiale din 2016 a efectuat o plată de 130.000 de dolari către actriţa porno Stormy Daniels şi una de 150.000 de dolari către fostul model Playboy, Karen McDougal. Avocaţii lui Cohen au căzut de acord cu procurorii că acele plăţi au încălcat legile de finanţare a campaniilor, care cer transparenţă şi donaţii individuale de cel mult 2.700 de dolari.

Trump i-a ordonat lui Cohen să efectueze plăţile ilegale, au susţinut procurorii din New York săptămâna trecută. Guy Petrillo, un avocat al lui Cohen, a cerut clemenţă, argumentând că Cohen a oferit dovezi împotriva „celei mai puternice persoane din ţară ... ştiind că va fi atacat de preşedinte”.

Cohen a pledat vinovat şi pentru pentru declaraţii false în faţa Congresului privind proiectul imobiliar al Organizaţiei Trump în Moscova. Proiectul Organizaţiei Trump implica construirea unui zgârie-nori cu numele lui Trump în capitala Rusiei, însă acest lucru nu s-a materializat în cele din urmă.

Cohen a declarat în faţa Senatului şi comitetelor serviciilor secrete din Camera Reprezentanţilor că proiectul se încheiase înainte să înceapă alegerile interne din Partidul Republican, la care Trump a participat. Cohen a declarat în faţa tribunalului că în 2017 a redactat un comunicat pentru Congres în care preciza că toate procedurile pentru proiectul din Moscova s-au încheiat până în ianuarie 2016. Cohen a afirmat că, de fapt, aceste proceduri au continuat până în iunie 2016.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Donald Trump Michael Cohen michael cohen condamnat stormy daniels
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7320
RON
16 Jul
noapte 15 °
zi 26 °
Ultimele joburi adaugate
24 H