Michael Gambon, cunoscut ca fiind Albus Dumbledore din seria Harry Potter, a murit la 82 de ani

Sir Michael Gambon, cel care a interpretat personajul lui Albus Dumbledore din seria Harry Potter, s-a stins din viață la vârsta de 82 de ani.

28 sept. 2023, 16:44
Michael Gambon, cunoscut ca fiind Albus Dumbledore din seria Harry Potter, a murit la 82 de ani

Familia actorului a dezvăluit că Michael Gambon a murit la spital.

Lady Gambon, soția lui, și fiul, Fergus, au spus că „iubitul lor soț și tată” a murit liniștit, alături de familie, după ce s-a îmbolnăvit de pneumonie.

Michael Gambon e cunoscut în primul rând pentru rolul lui Albus Dumbledore pe care l-a jucat în șase din cele opt filme Harry Potter.

Citește și La 16 ani, Darius suferă de o afecțiune rară care-i afectează coloana. O operație revoluționară care se face doar în Londra este singura șansă a adolescentului la o viață normală

S-a născut la Dublin și a lucrat în televiziune,  în industria filmului, în teatru și radio de-a lungul carierei sale care se întinde pe cinci decenii.

Și-a început cariera de actor la Teatrul Național Regal din Londra, unde a jucat în multe piese scrise de William Shakespeare.

Printre alte roluri notabile ale sale se numără cel al unui cap mafiot scelerat în filmul The Cook, the Thief, His Wife & Her Loverdin 1989 al regizorului Peter Greenway și cel al unui rege George al V-lea în vârstă în filmul The King’s Speech din 2010.

Viața lui Michael Gambon

Michael Gambon s-a născut în 1940 la Dublin, fiind fiul unei croitorese și al unui inginer. Familia s-a mutat la Londra când Gambon avea vârsta de 6 ani în condițiile în care tatăl său încerca să își găsească de muncă în reconstrucția orașului de după al Doilea Război Mondial.

Gambon a părăsit școala la vârsta de 15 ani pentru a urma o ucenicie în inginerie și la vârsta de 21 de ani era calificat complet în această profesie.

Citește și Tânăr mort după ce a fost bătut și încătușat de polițiști. Bărbatul era agitat, dezorientat și a încercat să se rănească singur. Imagini șocante de pe camerele de supraveghere

Însă în același timp el a fost membrul unui grup amator de teatru, declarând în 2004 într-un interviu acordat ziarului The Herald că a știut dintotdeauna că va deveni actor.

Gambon a declarat că în tinerețe s-a simțit inspirat de actorii americani Marlon Brandon și James Dean, despre care a spus că au reflectat pe marele ecran angoasa simțită de băieții adolescenți.