Michael Schumacher, după a doua retragere: Sunt mândru de Sebastian Vettel

Presa germană le-a adus un omagiu, luni, vedetelor din Germania ale Formulei 1, Sebastian Vettel, triplu campion mondial, şi Michael Schumacher, care a concurat în Brazilia pentru ultima dată, încheind o carieră încununată cu şapte titluri mondiale.

RomaniaTV.net
26 nov. 2012, 14:57
Michael Schumacher, după a doua retragere: Sunt mândru de Sebastian Vettel

Nebunia Vettel„, a titrat cotidianul Bild. Ca un omagiu pentru campionul mondial, jurnalul a transformat toate literele „F” şi „W” în „V” de la „victorie” şi de la numele al pilotului echipei Red Bull.

Bild îşi arată şi aprecierea faţă de Michael Schumacher, care la Sao Paulo a concurat pentru a 307-a şi ultima oară în F1, publicând o fotografie cu cei doi campioni. „Vettel, acum tu eşti un zeu al cursei„, menţionează cotidianul german.

„Finalul unei curse dramatice: în ciuda unui accident survenit la puţin timp după start, Sebastian Vettel a devenit campion mondial de Formula 1 pentru a treia oară consecutiv, la Marele Premiu al Braziliei”, scrie Süddeutsche Zeitung pe prima pagină, alături de o fotografie a lui Vettel.

Jurnalul mai menţinează, într-un editorial numit „Ca Fangio şi Schumacher”: „În 62 de ani în Formula 1, doar alţi doi piloţi au mai reuşit o astfel de performanţă: Juan Manuel Fangio (1954-56) şi Michael Schumacher (2000-2002). Faptul că Vettel şi-a trecut asta în palmares la 25 de ani şi este de departe cel mai tânăr triplu campion mondial, arată potenţialul acestui pilot”, adaugă SZ.

Referindu-se la conaţionalul său Vettel, Schumi a declarat: „Evident, este un final fericit dacă ne gândim la povestea pe care o închei aici. Într-un fel îmi aminteşte de sezonul 2003 când m-am chinuit într-un mod asemănător şi am câştigat campionatul pentru un singur punct. Sunt mândru de el şi este un bun prieten al meu„.

Die Welt îi consacră o pagină şi lui Michael Schumacher, intitulată: „Jos pălăria şi îţi mulţumim”.

Jurnalul Frankfurter Allgemeine Zeitung îi sărbătoreşte, de asemenea, pe cei doi campioni. „Campion mondial după secunde de teamă”:, scrie cotidianul despre Vettel. „Michael – Thank you and Goodbye”, notează Frankfurter Allgemeine Zeitung şi despre Schumacher, adăugând că „în ploaie, campionul mondial al tuturor recordurilor este al şaptelea”.

Germanul Sebastian Vettel a devenit campion mondial pentru a treia oară consecutiv, duminică, după ce a ocupat locul 6 în ultima etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, Marele Premiu al Braziliei, cursa fiind câştigată de britanicul Jenson Button de la McLaren-Mercedes.