MICHAEL SCHUMACHER, scos din comă: Răsturnare de situaţie în cazul anchetei

Michael Schumacher rămâne în stare critică. Presa germana a lansat o ipoteza incredibila despre motivul pentru care s-ar fi produs accidentul lui Michael Schumacher, motiv pentru procurorii francezi sa urmareasca atent o noua pista.

21 feb. 2014, 08:26
MICHAEL SCHUMACHER, scos din comă: Răsturnare de situaţie în cazul anchetei

MICHAEL SCHUMACHER a fost plasat în starea de trezire progresivă din comă din data de 29 ianuarie, la exact o lună de la accidentul de schi de la Meribel, însă nu s-au înregistrat schimbări majore în evoluţia stării sale de sănătate. Potrivit experţilor, această stare vegetativă a fostului campion mondial de Formula 1 mai poate dura săptămâni sau poate chiar luni de zile.

Presa germană a scris, la inceputul acestei saptamani, ca Michael Schumacher a ajuns intr-o stare atat de grava deoarece camera de filmat pe care o purta pe casca de protectie i-ar fi accentuat loviturile in momentul impactului. Informatia nu era insa confirmata oficial si era prezentata drept „un mare mister”.

Procurorii au luat in calcul si acesta varianta, dar au anuntat ca nu acesta este motivul pentru situatia lui Schumacher este critica. „Schumacher s-a lovit de piatra pe partea dreapta a capului. Camera a fost montata in centrul castii de protectie si a ramas intacta. Astfel, materialul video filmat nu a fost afectat in niciun fel, iar cardul de memorie a putut fi evaluat complet”, este pozitia anchetatorilor, potrivit ziare.com.

Un comunicat al ministerului public francez aduce noi precizări cu privire la circumstanţele producerii accidentului de schi al lui Michael Schumacher, pe 29 decembrie 2013, la Meribel.

Citeşte şi Ancheta în cazul accidentului lui Michael Schumacher a fost oprită. Vezi CONCLUZIILE anchetatorilor

Potrivit raportului, fostul campion mondial de Formula 1 s-a lovit cu schiurile de o piatră şi a zburat prin aer nu mai puţin de 10,4 metri, lovindu-se în cădere cu capul de o altă piatră. Ziarul german Bild scrie că Schumacher s-a lovit de piatră cu partea dreaptă a craniului, iar ca urmare a faptului că a fost proiectat atât de violent leziunile au fost foarte grave.

Citeşte şi Veşti proaste pentru Michael Schumacher: „Are doar 50% şanse să NU rămână o LEGUMĂ”

În ultimele zile s-a speculat mult pe tema faptului că fragilitatea căştii sale de protecţie ar fi fost dată şi de camera video pe care sportivul o purta, anchetatorii spunând că ea ar fi acţionat ca un ciocan care a spart echipamentul de protecţie în momentul impactului şi a agravat lovitura la cap.

Citeşte şi Michael Schumacher, tot în comă. CASCA CU CAMERĂ i-ar fi fost fatală, spun anchetatorii

Camera de spital în care stă Michael Schumacher este păzită în permanenţă de doi ofiţeri de poliţie, astfel că veştile dinspre campion parvin cu destulă greutate, însă chiar şi aşa, la începutul anului, un reporter a încercat să intre în încăpere, deghzat în preot.

În plan penal, ancheta referitoare la accident a fost finalizată, cazul fiind închis din acest punct de vedere, fără a se atribui vreo vină vreuneia dintre părţi.