Michael Schumacher, tot în comă. CASCA CU CAMERĂ i-ar fi fost fatală, spun anchetatorii

O nouă ipoteză a apărut în cazul accidentului la schi suferit de Michael Schumacher.

16 feb. 2014, 08:46

Potrivit anchetatorilor, camera GO PRO purtată de fostul pilot de Formula 1 pe cască ar fi acţionat ca un ciocan care a spart echipamentul de protecţie în momentul impactului şi a agravat lovitura la cap.

În prezent, anchetatorii fac teste în laborator să stabilească dacă această cameră video ar fi putut amplifica efectul impactului. Între timp, familia fostului pilot de formula 1 a anunţat că acesta a scăpat de pneumonie.

Corinna Schumacher, în vârstă de 44 de ani, nu renunţă la a-şi vedea soţul sănătos şi face tot ce îi stă în putere pentru a-l ajuta. Astfel, ea vorbeşte în fiecare zi timp de mai multe ore cu el pe diferite subiecte, încercând să îl ajute să se trezească prin orice mijloc posibil, potrivit Daily Mail.

Cu toate că până acum nu a primit răspuns din partea pilotului, ea recurge la acest ritual de aproape şase săptămâni. Chiar şi aşa, doctorii au avertizat familia că cea mai grea parte a recuperării încă nu a venit, iar şansele de supravieţuire sunt extrem de reduse.

Citeşte şi Michael Schumacher, scos din comă: Presa germană face un anunţ TERIBIL

Suntem sigur că sunetele familiare, cum ar fi vocile membrilor familiei, au un efect calmant şi oferă un sentiment de securitate pacientului„, a declarat neurochirurgul Heinzpeter Moecke care a adăugat de asemenea că rămâne un mister modul în care pacienţii aflaţi în comă percep lumea exterioară.

MICHAEL SCHUMACHER rămâne în stare critică. Rudele si prietenii lui Michael Schumacher stau neincetat langa fostul campion mondial in incercarea de a-l ajuta sa iasa din coma indusa.

Doctorii spitalului din Grenoble au inceput in urma cu mai bine de o saptamana procesul pentru scoaterea din coma indusa, insa Schumacher nu si-a revenit nici pana astazi.

Fanii se roagă pentru Michael Schumacher. Medicii i-au testat reflexele

Alături de ea sunt fratele lui Michael Schumacher, Ralf, dar şi cei doi copii, Gina Marie (16 ani) şi Mick (14 ani), băiatul fiind împreună cu tatăl său la schi când s-a întâmplat accidentul. 

Băiatul este şi el afectat după accidentul în care a fost implicat tatăl său. „Să te trezeşti din comă nu este exact cum vedem în filme. Este un proces care decurge treptat şi care poate dura zile sau chiar săptămâni. Pentru familie, teama iniţială dacă pacientul va supravieţui este înlocuită acum de teama cu privire la recuperarea lui. Cum îşi va reveni şi cum va fi de acum încolo omul pe care îl iubesc!”, a spus Luke Griggs, specialist în neurologie, pentru BBC.

Soţia lui Michael Schumacher a chemat toţi prietenii la spital. Momente cruciale pentru pilot

Michael Schumacher ar putea rămâne toată viaţa într-o stare vegetativă persistentă după accidentul de la schi. Asta înseamnă că fostul campion de formula 1 nu va avea activitate mentală conştientă, din cauza unor leziuni ale emisferelor cerebrale. Schumi ar rămâne cu reflexele şi stările de veghe şi de somn. Vestea vine din partea directorului departamentului de urgenţă al spitalului din Hamburg.

Medicii de la Spitalul din Grenoble au spus că Schumacher a reacţionat la reducerea sedativelor puternice care îl menţineau în coma artificială şi fac mai multe teste ca să afle dacă are activitate cerebrală conştientă sau nu.

Citeşte şi Controverse privind coma lui Michael Schumacher

MICHAEL SCHUMACHER a fost spitalizat într-o stare critică la o clinică din Grenoble, pe data de 29 decembrie, după un accident de schi, la joi dimineaţa, pe 6 februarie, un zvon s-a propagat cu repeziciune în spaţiul virtual şi anume că fostul campion de Formula 1 ar fi murit. Zvonurile au căpătat o asemenea amploare, încât şefii clinicii unde este internat Schumacher s-au văzut nevoiţi să reacţioneze oficial, dezminţind decesul.

În cursul zilei de joi, 6 februarie, după ora 15 (ora României) s-a propagat în spaţiul virtual informaţia că septuplul campion mondial de Formula 1 Michael Schumacher ar fi încetat din viaţă.

Vezi şi MICHAEL SCHUMACHER, batjocorit de o revistă germană: PRIVIŢI-L cum arată după accident FOTO

Această informaţie a fost atât ferm prezentată încât i-a forţat pe şefii clinicii din Grenoble, unde este internat Schumi, să reacţioneze. Serge Pueyo, jurnalist la postul de televiziune RTL France, prezent la Grenoble, a postat pe Twitter în cursul serii: „Spitalul din Grenoble dezminte decesul lui Michael Schumacher. Un medic de la CHU Grenoble, unde se află Schumacher, a dezminţit decesul. Zvonurile începuseră se circule după ora 15…„.

Citeşte şi Michael Schumacher, medicii au făcut încă un anunţ pesimist. Soţia pilotului, de urgenţă la spital

Michael Schumacher se află în comă de 39 de zile, iar în tot aceste timp au circulat diverse zvonuri privind starea sa de sănătate.

Citeşte şi Michael Schumacher, prima declaraţie optimistă: „Lupta cu moartea pare câştigată”