Michel Deville a murit la 91 de ani. Regizorul francez a lucrat cu Brigitte Bardot, Catherine Deneuve și Michel Piccoli

Michel Deville a murit la 91 de ani. Regizorul francez, care a lucrat cu Brigitte Bardot, Catherine Deneuve și Michel Piccoli, a fost înmormântat în cimitirul din Boulogne-Billancourt, "orașul său", în apropiere de Paris.

21 feb. 2023, 19:08
Michel Deville a murit la 91 de ani. Regizorul francez a lucrat cu Brigitte Bardot, Catherine Deneuve și Michel Piccoli
Michel Deville a murit la 91 de ani

Michel Deville a murit la 91 de ani. Anunțul trist a fost făcut de soția lui, care era și colaboratoare. „Am anunțat acum pentru că înainte am vrut să ne întâlnim în intimitatea familiei noastre, iar Michel ura ceremoniile„, a declarat Rosalinde Deville.

Citește și: Doliu în lumea filmului! Un cunoscut regizor s-a stins din viață în urmă cu puțin timp

Michel Deville a murit la 91 de ani

Regizorul a murit de „bătrânețe”, potrivit informațiilor oferite de soția lui. În cariera sa, a obținut 16 premii internaționale. Printre cele mai importante se numără Scoica de Argint pentru cel mai bun scenariu și, de asemenea, pentru cea mai bună regie, la San Sebastián 1999, pentru Confesiunile doctorului Sachs. Iar în 1961 a participat la Festivalul Internațional de Film de la Mar del Plata, cu „Tonight or Never”, cu Anna Karina și Claude Rich în rolurile principale.

Aproape toate filmele sale s-au bazat pe opere literare pe care el însuși le-a adaptat, cum ar fi The reader (1988), cu o altă vedetă franceză, Miou-Miou, sau The Confessions of Doctor Sachs (1999), cu Albert Dupontel, adaptare a romanului lui Martin Winckler.

Michel Deville, care se pretindea solitar şi asocial, a fost un regizor meticulos, dotat să pună în imagine „un moment, o propoziţie, un peisaj frumos, un chip frumos”. „Nu îmi este suficient să le văd, trebuie să le amintesc. Le înregistrez în caiete„, a explicat el.

Născut în aprilie 1931, Michel Deville a învăţat arta cinematografică timp de un deceniu de la mentorul său Henri Decoin. A avut succes cu „Benjamin ou les Mémoires d’un puceau” (1967), cu Michele Morgan, Michel Piccoli şi Pierre Clementi în rolurile principale. În 1970, a regizat comedia cu Brigitte Bardot „L’Ours et la poupée”, unul dintre ultimele filme ale celebrei actriţe franceze, potrivit Agerpres.