Vine subvenția de 3.096 de euro. Banii intră în conturi în cursul zilelor următoare

Micii fermieri vor primi, în următoarele zile, o subvenție de 3.000 de euro/hectar pentru care au depus cererea unică.

19 mai 2023, 17:18
Vine subvenția de 3.096 de euro. Banii intră în conturi în cursul zilelor următoare
Micii fermieri își vor primi subvențiile în zilele ce urmează

Subvențiile de 3.000 de euro/hectar vor fi primite de micii fermieri în cursul zilelor următoare. Aceștia au depus cererea unică de plată anul trecut, pentru subvenția aferentă campaniei de plăți 2022. Este vorba despre spijinul cuplat pentru legume cultivate în spații protejate.

Conform Minsterului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, suma pentru plățile setinate acestei categori de fermieri esre de peste 8,7 milioane de euro.

Citește și: APIA 2023 – Aproximativ 3 miliarde de euro vor ajunge la fermieri, în cadrul campaniei de plăți de anul acesta

„8.788.873 euro pentru legume cultivate în sere și solarii: tomate pentru consum în stare proaspătă, castraveți pentru consum în stare proaspătă şi/sau pentru industrializare, ardei, varză și vinete pentru consum în stare proaspătă”, se arată într-un comunicat al Ministerului.

Datele făcute publice de către președintele OIPA Legume-Fructe, Gheorge Vlad, în anul 2022 au fost înregistrate la APIA 2.838 de hectare de legume cultivate în spații protejate.

Potrivit agro-tv.ro, dacă toate suprafețele înregistrate de fermieri vor fi eligibile la plată, subvenția pe care aceștia o vor primi va fi de 3.096 de euro/hectar.

Citește și: Premieră. România va exporta ovine în Maroc. Petre Daea a făcut anunțul cel mare pentru fermieri

Conform APIA, subvenția urmează să fie plătită săptămânile următoare, întrucât data de 15 mai a fost termenul limită pentru depunerea tuturor documentelor aferente sprijinului cuplat în sectorul vegetal.