Micii, preparat la mare căutare de 1 mai. Sfaturile lui chef Radu Dumitrescu: „Bicarbonatul nu are ce să căute în mici”

În fiecare an de 1 mai micii sunt la mare căutare. Încă de pe vremea lui Ceauşescu de 1 mai, după paradă, românii încheiau ziua cu mici şi bere.

30 apr. 2022, 08:05
Micii, preparat la mare căutare de 1 mai. Sfaturile lui chef Radu Dumitrescu: „Bicarbonatul nu are ce să căute în mici”

Românul e petrecăreț din fire, iar 1 mai este încă un motiv de la petrece alături de familie şi prieteni. Şi dacă e petrecere, este şi grătar. Şi un grătar de 1 mai nu are niciun gust dacă nu are mici. Din carne de porc cu oaie sau cu carne de vită, micii vor fi în centrul atenţie zilele acestea.

Gratarele vor sfârâi fie în curţile românilor, fie la restaurante sau terase.

Proprietarii teraselor şi-au făcut deja stocul pentru cei care vor să sărbătorească 1 mai cu mici şi bere şi îşi aşteaptă clienţii.

Citeşte şi: Reţeta originală de mici de la Cocoşatu’. A fost dezvăluit secretul celebrilor mititei

Sfaturile lui chef Radu Dumitrescu: „Bicarbonatul nu are ce să căute în mici”

„Bicarbonatul în mic are 2 roluri de conservant şi să fie pufos, când foloseşti materie primă şi ai tehnici corecte nu trebuie să pui bicarbonat, micii vor fi pusfosi şi zemoşi. În compoziţia de mici nu se pune muşchi de vită, se pun părţile de la şold de la gât unde e grăsimea aia, grăsimea are rolul ei. Noi facem din oase un fel de supă concentrată care se transformă în jeleu şi ţinem carnea acolo, mie îmi maturează carnea, o pregăteşte pentru grătar şi atunci el se umflă, devine pufos când îl pui pe grătar”, a declarat chef Radu Dumitrescu, pentru ŞtirileProtv.

Citeşte şi: Cum să faci cel mai bun muștar la tine acasă. Toate gospodinele iscusite trebuie să știe acest ingredient secret!