Cum să faci cel mai bun muștar la tine acasă. Toate gospodinele iscusite trebuie să știe acest ingredient secret!

Românii adoră muștarul! Lângă mici sau pus într-un hotdog acest ingredient dă o savoare aparte mâncărurilor și le face mai gustoase.

20 feb. 2022, 16:19
Cum să faci cel mai bun muștar la tine acasă. Toate gospodinele iscusite trebuie să știe acest ingredient secret!

Cum să faci cel mai bun muștar la tine acasă. Puțini știu că acest sos irezistibil se poate prepara fără probleme și în casă. Muștarul dulce se face din boabe deschise la culoare, galbene sau albe, în timp ce muștarul picant se face din boabe maronii sau negre.

Cum să faci cel mai bun muștar la tine acasă. Toate gospodinele iscusite trebuie să știe acest ingredient secret!

Ingredientele de care ai nevoie să faci cel mai bun muștar.

un sfert cană de boabe de muştar
un sfert cană apă
un sfert cană oţet de mere
2 linguriţe zeamă de lămâie
3 linguri miere (sau mai mult)
un sfert linguriţă sare
1 linguriţă cimbru proaspăt
jumătate linguriţă turmeric

Mod de preparare

Amestecă boabele de muştar, apa şi oţetul într-un borcan. Sigilează şi lasă la frigider peste noapte. Adaugă restul ingredientelor şi pasează până obţii consistenţa pe care o doreşti. Poţi adăuga câtă miere şi condimente doreşti.

Păstrează într-un borcan curat, închis ermetic. Lasă mustarul la frigider şi foloseşte din el pe parcursul a 3-4 săptămâni.

Muștarul este un condiment obținut din semințele plantelor de muștar (muștar alb, Sinapis alba; muștar brun, Brassica juncea; sau muștar negru, Brassica nigra).

Semințele de muștar întregi, măcinate, crăpate sau zdrobite sunt amestecate cu apă, oțet, suc de lămâie, vin sau alte lichide, sare și, adesea, alte arome și condimente, pentru a crea o pastă sau un sos cu o culoare ce merge de la galben strălucitor la un maro închis. Gustul muștarului variază de la dulce la condimentat. În mod obișnuit combinat cu carne și brânzeturi, muștarul este, de asemenea, adăugat la sandvișuri, hamburgeri, corn dog și hot dog. Deopotrivă, este utilizat și ca sos pentru saladă, dar și pentru glazuri, supe și marinate.

Ca cremă sau ca semințe individuale, muștarul este folosit ca condiment în bucătăria indiană și bengaleză, în cea mediteraneana, cea din nord și sud-estul Europei, Asia, America și Africa, făcându-l unul dintre cele mai populare tipuri de sos și condimente din întreaga lume.[1] Cuvântul provine din franceza veche mostarde (în franceza modernă moutarde), care are origine din cuvântul latin mustum (must). Mostarde a pătruns în limba română prin intermediul cuvântului maghiar mustár.

Citește și: Alimentele banale care sunt un real pericol pentru sănătate. Sunt cancerigene și depășesc doza de sare zilnică recomandată cu 200%