Microbuz care se îndrepta spre România, implicat într-un grav accident în Germania. 12 persoane rănite, dintre care două grav

Un accident rutier grav a avut loc pe autostrada A3 din Germania, în apropierea localității Wachenroth. 12 persoane au fost rănite după ce un microbuz s-a izbit de o mașină.

02 oct. 2023, 17:26
Microbuz care se îndrepta spre România, implicat într-un grav accident în Germania. 12 persoane rănite, dintre care două grav

Potrivit Nordbayern, accidentul s-a petrecut sâmbătă între intersecțiile Schlüsselfeld și Höchstadt-Nord. Microbuzul se îndrepta spre România, iar la un moment dat, șoferul acestuia a lovit un autovehicul.

În urma impactului, 12 persoane au fost rănite, două dintre ele grav. Printre victime se numără și doi copii.

La fața locului au intervenit mai multe echipe de pompieri și servicii de ambulanță. Una dintre persoanele rănite grav a fost transportată cu elicopterul la un spital din apropiere.

Două benzi ale autostrăzii au fost închise pentru câteva ore, iar traficul a fost redirecționat pe banda de urgență.

Polițiștii fac cercetări pentru a stabili cu exactitate cauzele care au dus la producerea accidentului.

Un alt accident deosebit de grav a avut loc în Mexic, implicat fiind un camion plin cu migranţi. Teribilul accident, al doilea din acea zonă în mai puţin de o săptămână, s-a soldat cu moartea a 10 persoane şi rănirea altor 25.

Citeşte şi: Joe Biden dă asigurări Ucrainei că nu o abandonează în războiul cu Rusia. Ajutorul militar și financiar pentru Kiev va continua

O sursă din cadrul Parchetului, care a cerut să nu fie identificată, a declarat că victimele ar fi femei din Cuba, printre acestea aflându-se şi o minoră.

Camionul a fost parţial distrus în accidentul care a avut loc la primele ore ale dimineţii, la graniţa cu Guatemala, pe coasta Pacificului, o rută obişnuită de trecere pentru mulţi migranţi care doresc să ajungă în Statele Unite.

Este al doilea accident de acest tip în mai puţin de o săptămână. Doi migranţi au murit şi alţi 27 au fost răniţi joi, după ce camionul care îi transporta s-a răsturnat în acelaşi stat.

La începutul lunii august, în vestul ţării, cel puţin 18 persoane au murit şi alte 23 au fost rănite după ce un autobuz, care transporta în principal migranţi, a căzut într-o râpă.

Mulţi migranţi traversează Mexicul ilegal, înghesuiţi în autobuze, camioane şi chiar în trenuri de marfă în condiţii inumane, în încercarea de a ajunge în SUA.

La acest sfârşit de săptămână, în statele nordice Chihuahua şi Zacatecas, aproape trei mii de migranţi au rămas blocaţi în zone izolate, când trenurile de marfă în care călătoreau s-au oprit fără un motiv aparent. Săptămâna trecută, cel mai mare operator feroviar şi-a suspendat 30% din activităţi, copleşit de afluxul de străini fără acte.

Citeşte şi: Taxă în plus pentru românii care pleacă în vacanță în Italia. Pentru ce vor trebui să dea până la 40 de euro pe zi mai mult