Microbuz cu 23 de pasageri la bord, răsturnat în stațiunea Călimănești, județul Vâlcea

Un accident grav a avut loc sâmbătă seara pe DN 7, în staţiunea Călimăneşti, județul Vâlcea, au transmis autoritățile.

25 mart. 2023, 22:42

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea a intervenit de urgență pentru ajutarea victimelor, potrivit publicației locale Vocea Vâlcii. Mai multe persoane au suferit atacuri de panică.

Citește și Tren plin cu pasageri, spulberat de o locomotivă la Galați. Sunt cel puțin patru victime, dintre care două în stare gravă

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea au anunţat că nu au fost victime, pasagerii care se aflau în microbuz autoevacuându-se din microbuz înainte ca salvatorii să ajungă la locul accidentului.

„În microbuz se aflau 23 de ocupanţi. Dintre aceştia, doi au suferit atac de panică, însă au refuzat să fie transportaţi la spital”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Octavian Fulger.

Traficul în zonă nu a fost perturbat, microbuzul răsturându-se în afara carosabilului în timp ce şoferul încerca să vireze la stânga.

Citește și Sorin Grindeanu, prima reacție după accidentul dramatic de tren de la Galați: „I-am cerut directorului general al CFR Călători să prezinte urgent explicații și să vină cu soluții”

Tren plin cu pasageri, spulberat de o locomotivă la Galați. Sunt cel puțin patru victime, dintre care două în stare gravă

Accident de tren la Galați, unde o locomotivă a intrat într-un tren de călători. Potrivit primelor informații, o persoană a murit.

În urma impactului au fost rănite patru persoane, dintre care două sunt în stare gravă.

Un vagon al trenului este distrus complet în zona în care a fost lovit de locomotivă. Nu se știe dacă persoana care a intrat în stop cardiorespirator este mecanicul de locomotivă sau este un pasager din trenul de călători.

Conform ISU Galați, o locomotivă care făcea manevre a lovit un vagon de călători oprit în gară.

„La data de 25 martie 2023, în jurul orei 19:19, la Gara CFR Galați a avut loc un accident feroviar, după ce la o locomotivă s-ar fi defectat sistemul de frânare și a lovit un vagon de călători, la trenul care se forma cu destinația Galați – Buzău.

Sunt 4 persoane rănite, dintre acestea doi călători, o femeie care a intrat în stop cardio respirator și un bărbat care a rămas încarcerat, precum și șeful de tren și mecanicul locomotivei. Intervin cei de la ISU Galați și polițiștii din cadrul Secţiei Regionale de Poliție Transporturi Galați”, a transmis IPJ Galați.