MICROBUZ CU ELEVI, implicat într-un GRAV ACCIDENT rutier. Doi copii au ajuns la spital

Doi elevi de opt ani, din judeţul Vâlcea, au fost răniţi uşor, miercuri, după ce microbuzul şcolar în care erau nouă copii, aflat în depăşire, a fost lovit de un autoturism condus de o femeie aflată sub influenţa alcoolului, care a virat la stânga fără să se asigure.

RomaniaTV.net
13 nov. 2013, 11:53
MICROBUZ CU ELEVI, implicat într-un GRAV ACCIDENT rutier. Doi copii au ajuns la spital

Accidentul s-a petrecut pe DJ 605 A, în localitatea Livezi, după ce o femeie de 40 de ani, care conducea un autoturism Ford, a virat stânga fără să se asigure, intrând într-un microbuz şcolar în care se aflau nouă copii, în condiţiile în care şoferul microbuzului se angajase în depăşirea Fordului, potrivit reprezentanţilor IPJ Vâlcea citaţi de Mediafax.

„Se pare că şoferiţa a virat la stânga fără să se asigure, iar maşina sa, un Ford a intrat în coliziune cu un microbuz cu o capacitate de 16 locuri, în care erau şoferul şi nouă copii, acest autovehicul de transport persoane fiind angajat în depăşirea maşinii şoferiţei în acel moment„, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, subinspector Alina Teodorescu.

În urma impactului, au fost răniţi doi copii de opt ani, aflaţi în microbuz, dar şi şoferiţa autoturismului, o femeie de 40 de ani, în urma verificării cu aparatul etilotest reieşind că aceasta consumase alcool înainte de a se urca la volan.

„Din primele date, toţi cei trei răniţi, doi copii de opt ani, o fetiţă şi un băiat, precum şi şoferiţa de 40 de ani, au suferit leziuni uşoare şi au ajuns la spital pentru investigaţii medicale. Este vorba despre femeia care a provocat accidentul, aşa cum rezultă din cercetările efectuate la faţa locului. Şoferiţa din Râmnicu Vâlcea, B. Maria, de 40 de ani, a fost verificată cu aparatul etilotest şi s-a constatat că are o îmbibaţie alcoolică de 0,16 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat”, a spus Teodorescu.

Şoferul microbuzului, C. Cristian, de 45 de ani, din localitatea Livezi, a fost şi el verificat cu etilotestul şi s-a stabilit că nu era sub influenţa băuturilor alcoolice. Şoferiţei i se va întocmi dosar penal pentru vătămare corporală din culpă”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea.

Poliţiştii au mai stabilit că şoferul microbuzului a încercat să evite impactul cu autoturismul Ford, însă nu a mai putut, ajungând cu autovehiculul cu copii în şanţ.

Cei doi copii şi femeia, toţi trei cu leziuni uşoare, au primit îngrijiri medicale la faţa locului de la personalul de pe salvările Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vâlcea şi au fost duşi la spital pentru investigaţii medicale amănunţite.

CITEŞTE ŞI: O tânără, în stare critică după ce a fost lovită pe trotuar de o maşină