Microbuzul implicat în accidentul din Ungaria: Autorizat pentru 8+1 locuri, transporta 14 persoane

Microbuzul implicat în accidentul din Ungaria soldat cu moartea a 15 persoane este înregistrat la Poliţia Argeş ca autoturism cu o capacitate de opt locuri, plus cel al şoferului, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Argeş, Dănuţ Dinu.

RomaniaTV.net
31 oct. 2011, 12:45
Microbuzul implicat în accidentul din Ungaria: Autorizat pentru 8+1 locuri, transporta 14 persoane

„Maşina implicată în accident este înregistrată la Poliţie ca autoturism cu o capacitate de opt locuri plus cel al şoferului. Este înmatriculată pe persoană fizică. Nu era necesară licenţă de transport pentru că pentru autoturisme nu este necesară o astfel de licenţă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Argeş.

Ioan Benţe, ataşatul de afaceri interne al MAI în Ungaria, declara că microbuzul implicat în accidentul din Ungaria avea 15 locuri plus cel al şoferului, urmând să fie făcută o expertiză pentru a se stabili dacă a fost adaptat pentru a transporta mai multe persoane.

Ataşatul de afaceri interne preciza că se va face o expertiză în acest caz, în prezent neputându-se da foarte multe informaţii referitoare la o eventuală adaptare a microbuzului pentru a transporta mai multe persoane decât capacitatea sa legală, întrucât este foarte deformat în urma accidentului.

„S-a deformat complet, nu se poate exprima o părere. Se va face o expertiză”, a spus Benţe.

Microbuzul implicat în accident era condus de un bărbat în vârstă de 29 de ani din Piteşti. Acesta este, de altfel, şi proprietarul maşinii. La momentul accidentului, în microbuz se aflau 15 persoane, dintre care 14 au murit pe loc, al 15-lea a decedat luni.

Accidentul s-a petrecut duminică seară, pe autostrada M43, după ce şoferul unui autocamion înmatriculat în România, care se îndrepta spre Szeged, a intrat pe contrasens, lovind microbuzul care se îndrepta spre Mako.