Microorganism LETAL, în apa de la robinet: Amiba care „devorează creierul” a UCIS deja un copil

O amibă rară care a provocat moartea unui copil în august a fost găsită în cinci locații din sistemul de apă al statului american Louisiana, au anunţat autoritățile de reglementare în domeniul sănătăţii.

RomaniaTV.net
11 oct. 2013, 17:15
Microorganism LETAL, în apa de la robinet: Amiba care „devorează creierul” a UCIS deja un copil

Departamentul de Stat în domeniul Sănătăţii din SUA a declarat înt -un comunicat de presă că a fost confirmată prezența amibei „Naegleria fowleri”  în cinci locuri din Louisiana, potrivit FoxNews.

Oficialii au declarat că vor începe o dezinfectare cu clor în ţevile din sistem care va dura 60 de zile.

Deși nu a fost încă confirmat felul în care amiba ucigaşă a ajuns în sistemul de apă, prezența acestui microorganism în râuri şi lacuri a fost semnalat anterior în perioade execsiv călduroase și în condiții de secetă.

În trecut cazurile de infectare au apărut după ce oamenii au înotat în lacuri şi apele curgătoare infectate.

St Bernard Parish, o suburbie din New Orleans, a început dezinfectarea conductelor de apă cu clor, ca măsură de precauție, după ce amiba „Naegleria fowleri” a dus  la moartea unui copil de 4 ani din Mississippi, care se afla în vizită.

Naegleria Fowleri ucide in maximum 12 zile de infectare. În stadiile incipiente, simptomele unei infecții cu această amibă sunt similare cu cele ale meningitei bacteriene și includ: dureri de cap, febră, greaţă, vărsături. Mai târziu, simptome includ confuzie, pierderea echilibrului, convulsii şi halucinaţii.

VEZI ŞI Vis devenit realitate! Vezi ce LICHID a început să-i curgă unui bărbat de la robinet VIDEO