Micul dejun care te ajută să slăbeşti rapid. Ce să mănânci dimineaţa ca să arăţi perfect în costumul de baie

Micul dejun bogat în proteine reduce atât pofta de dulce, cât şi apetitul pe timpul zilei. Acesta poate fi o soluţie bună pentru persoanele care vor să scape rapid de kilogramele în plus.

04 mai 2022, 17:52
Micul dejun care te ajută să slăbeşti rapid. Ce să mănânci dimineaţa ca să arăţi perfect în costumul de baie
Micul dejun care te scapă de kilogramele în plus

Micul dejun care te ajută să slăbeşti rapid. Potrivit unui studiu, un mic dejun bogat în proteine reduce pofta de mâncare cu 60 la sută, dar şi pofta de dulciuri.

Micul dejun care reduce pofta de mâncare

Ştim cu toţii cât de important este să ne începem ziua cu un mic dejun sănătos, însă puţini ştiu că anumite alimente consumate dimineaţa ne pot ajuta să scăpăm rapid de kilogramele în plus. Este vorba despre alimentele bogate în proteine: ouă, peşte sau produse lactate. Potrivit unui studiu, cu cât mănânci mai multe calorii dimineața, cu atât mănânci mai puțin pe timpul zilei și astfel dublezi scăderea în greutate. De asemenea, un mic dejun bogat în proteine reduce pofta de dulce.

Citeşte şi Greşeala pe care o fac toţi românii dimineaţa. Îţi distruge sănătatea

Pentru a studia impactul pe care în are un mic dejun bogat în proteine asupra kilogramelor, Dr. Heather Leidy l-a comparat cu un mic dejun normal.

Aceasta a observat că în urma consumului de alimente proteice dimineaţa, pofta de mâncare s-a redus cu 60%, iar sațietatea a crescut cu 30%. De asemenea, grelina, un hormon produs de stomac ce este responsabil cu creşterea apetitului, a fost suprimată cu 20%. Nivelul grelinei crește înainte de masă, atunci când îți este foame, și revine la normal după ce mănânci, potrivit csid.ro. 

Micul dejun folosit în studiul privind impactul asupra kilogramelor în plus a conţinut carne de vită, ouă, produse lactate și alimente vegetale, în timp ce un mic dejun normal presupunea consumul de cereale obișnuite.

Micul dejun bogat în proteine conținea 35 g proteine și arăta astfel: 40% proteine, 40% carbohidrați și 20% grăsimi.

Un mic dejun bogat în proteine are un impact major asupra a ceea ce urmează să mănânci pe timpul zilei. Aceste date sugerează că această strategie poate preveni mâncatul în exces și îmbunătățește calitatea dietei prin înlocuirea gustărilor nesănătoase cu alimente de calitate.

Citeşte şi Băutura care restartează creierul dimineaţa: Este bogată în magneziu, dar se ia, obligatoriu, după micul dejun