Micul dejun care te satură și te ajută să slăbești. Carmen Brumă a dezvăluit rețeta!

Multe dintre doamnele și domnișoarele din România doresc să slăbească după ce au acumulat kilograme în plus la mesele de Crăciun și Revelion.

12 ian. 2022, 10:26
Micul dejun care te satură și te ajută să slăbești. Carmen Brumă a dezvăluit rețeta!

Micul dejun care te satură și te ajută să slăbești. Carmen Brumă a distribuit  o postare pe contul de Instagram cu un mic dejun regulamentar „de slăbit”. Pe farfurie sunt așezate două felii de pâine, două ouă, câteva feliuțe de morcov, câteva feliuțe de ardei și de ceapă.

Micul dejun care te satură și te ajută să slăbești. Carmen Brumă a dezvăluit rețeta!

Ouăle ar trebui incluse în dieta ta. Acesta este un produs foarte util pentru sănătatea umană. Deci, ouăle conțin 12 vitamine esențiale, inclusiv A, B, D, E, H, PP, K, precum și macro și microelemente, de exemplu, calciu, fosfor, iod, fier, cupru, potasiu, magneziu.

Consumul regulat de ouă vă va ajuta să furnizați corpului nutrienți esențiali, să vă consolidați sistemul imunitar și să îmbunătățiți funcționarea multor organe.

De asemenea, puteți găti o mare varietate de feluri de mâncare din ouă. Cel mai simplu mod de a găti ouă este de a le fierbe. Va dura un timp minim.

Se crede că, cu cât ouăle sunt mai fierte, cu atât mai rău sunt absorbite de corp și fierberea ouălor mai mult de 20 de minute și apoi consumarea lor este în general nesănătoasă. Ouăle se fierb la foc mediu, fără capac, în timp ce apa fierbe în liniște. De asemenea, trebuie amintit faptul că ouăle prea reci care sunt plasate în apă fierbinte sunt susceptibile de a sparge.
Ouăle pot fi fierte moi sau fierte.

Așezați ouăle în fundul unei oale cu apă rece. Adăugați 1 linguriță de sare.
Puneți cratița la foc mare și imediat ce fierbe, reduceți focul și gătiți:

-3 minute dacă doriți un ou semilichid,
-4 minute pentru ca proteina să „apuce” și gălbenușul să rămână lichid,
-5 minute, astfel încât atât gălbenușul, cât și albul să fie gătite, dar în mijloc există un fir de lichid galben strălucitor,
-7 minute dacă doriți ouă fierte complet.

După fierbere, țineți ouăle sub apă rece timp de 1 minut, apoi lăsați-le în apă rece până se răcesc, astfel încât să le puteți lua cu mâinile – aproximativ 2 minute.

Citește și: Nu combina niciododată aceste alimente! Te poți îngrășa exagerat de tare! Avertismentul specialiștilor